Free Essay

Google Inc

In: Business and Management

Submitted By jummy
Words 582
Pages 3
1. What were the key factors behind Google’s early success?
Perfecting an innovative search engine นั้นเป็นปัจจัยที่สำคัญอย่างเด่นชัดที่สุด สำหรับความสำเร็จของผู้ก่อตั้งกูเกิลในช่วงแรก การพลิกปัญหา Keyword spam บนเวปให้กลายมาเป็นโอกาส โดยการแก้ไขมัน ในขณะที่นักเรียนที่ Stanford นำไปสู่ชุดคำสั่งแบบเรียงตามลำดับหน้าที่มีชื่อเสียงของ Sergey Brin’s และ Larry’s แทนที่จะมานับจำนวนคำของ keywords เหมือนการหาข้อมูลแบบเก่าๆ พวกผู้ก่อตั้งได้คิดค้นการหาข้อมูลที่เขื่อถือได้ผ่านทางเวปไซต์ที่เชื่อมต่อกับหน้าเพจ หรือ ใช้การ votes เพื่อที่จะชั่งน้ำหนักของผลลัพธ์ที่มีความเกี่ยวโยงกัน
Google focusing on the user คือ กูเกิลใส่ใจผู้ใช้งาน ถือเป็นสิ่งสำคัญที่จะดึงดูดผู้คนในเริ่มแรก เนื่องจาก นอกจากการค้นหาใน White search page ที่ง่ายและเชื่อถือได้แล้ว ความแตกต่างของตัวโลโก้ที่มีสีสัน ไม่มีโฆษณาหรือ Editorial content (เนื้อหาความคิดเห็นจากบรรณาธิการ) อยู่บนหน้าเพจทำให้ค้นหาได้ง่ายและรวดเร็ว ซึ่งเป็นสิ่งที่ Yahoo ยังไม่สามารถทำได้ นี่เป็นสิ่งที่ได้อธิบายไว้ในคำกล่าวครั้งแรกของกูเกิลว่า “ใส่ใจผู้ใช้งาน แล้วทุกอย่างจะตามมาเอง” ซึ่งพวกเข้าพูดถึงการเข้าไปใช้งานได้ง่าย และความเร็วในการโหลดหน้าเพจเป็นจุดสำคัญ
Google delivered search result people really wanted กูเกิลได้จัดหาผลลัพธ์ตามที่ผู้คนต้องการค้นหาจริงๆ ทำให้เกิดความเชื่อถือตามที่กูเกิลได้สัญญาว่าจะไม่ขายพื้นที่ในการค้นหาข้อมูลให้กับเหล่าโฆษณา และหันมาใส่ใจกับการค้นหาเพื่อนำส่งข้อมูลที่ผู้ใช้งานต้องการค้นหาจริงๆ ในขณะเดียวกันพวกลิ้งค์สปอนเซอร์ต่างๆก็ถูกเชื่อมโยงกับการค้นหาคำ keywords เพื่อที่เวลาผู้ใช้งานค้นหา จะได้รู้สึกว่าลิ้งค์สปอนเซอร์เหล่านี้ดูมีประโยชน์ หรืออย่างน้อยที่สุดผู้ใช้งานก็รู้สึกว่าถูกลิ้งค์สปอนเซอร์เหล่านี้ก้าวก่าย เหมือนกับพวกโฆษณา banner ต่างๆที่มาก้าวก่าย โดยลิ้งค์สปอนเซอร์จะเริ่มจากการพิมพ์ข้อความง่ายๆเพื่อสื่อว่าลิ้งค์เหล่านี้มันเบาจน จะไม่ทำให้การโหลดหน้าเพจของผู้ใช้งานช้าลงเลย แถมยังจะทำให้ผู้ใช้งานได้รับประสบการณ์ในการค้นหาข้อมมูลที่ดีกว่าด้วย
Effectively monetizing paid search การค้นหาแบบจ่ายเงินอย่างมีประสิทธิภาพ เป็นตัวที่ทำให้กูเกิลประสบความสำเร็จทางธุรกิจอย่างมาก กูเกิลเริ่มต้นทำการค้นหาแบบจ่ายเงินโดย นำ “ค่าใช้จ่ายต่อความพึงพอใจ” มาปรับใช้เป็นครั้งแรกในปี 1999 ซึ่งทำเงินได้โดยไม่คิดจากคลิกที่คนเข้าไปกด ad โฆษณา จากนั้นในปี 2002 กูเกิลได้ปรับเป็น “ค่าใช้จ่ายต่อการคลิ๊ก” เป็นโมเดลการใช้จ่ายที่เป็นที่นิยมมากของ Overture ด้วยการทำอัตราส่วนระหว่าง CPCตามจริง กับ CTR (click through rate) ที่คาดการณ์ไว้ เพื่อทำแน่ใจว่าผู้ใช้งานจะมองเห็น ads อยู่ใกล้ๆกับข้อมูลที่ผู้ใช้งานกำลังค้นหาอยู่ จากการที่ให้ในสิ่งที่ผู้ใช้งานต้องการ ทำให้กูเกิลนั้นสามารถทำกำไรได้สูงสุดโดยที่ไม่เกิดปัญหา CRC สูง แต่ CTR ต่ำเลย
Technology จากวิธีการเชิงสร้างสรรค์ในการจัดอันดับเพจ (page ranking) กูเกิลถือเป็นบริษัทที่มีจุดประสงค์เพื่อสร้างอาร์ดแวร์ สร้างเซริฟเวอร์ของตัวเองที่ซื้อส่วนประกอบมาจากโรงานผลิต หากอ้างอิงตาม Drummond นั้น กูเกิลจัดเป็นบริษัทที่ดำเนินงานเกี่ยวกับการสร้างระบบคอมพิวเตอร์ที่ใหญ่ที่สุดในโลกขณะนี้
Business model Innovation ด้วยวิธีที่ทำให้การโฆษณยังกลุ่มเป้าหมายได้อย่างแนบเนียนนั้น กูเกิลไม่เพียงแต่ได้แหล่งรายได้ที่มีประสิทธิภาพ หากแต่กูเกิลยังสามารถสร้างประสบการณ์ที่ดีให้แก่ผู้ใช้งานได้ด้วย และนี่คือเป้าหมายของกูเกิลที่จะทำให้กลุ่มโฆษณาเป้าหมายมีความเชื่อมโยงและมีประโยชน์แกผู้ใช้งาน ในแง่ของการค้นหาผลลัพธ์ที่เกี่ยวข้องกับพวกมันเอง
Brand อ้างอิงจาก Drummond งานวิจัยทางยุโรปได้กำหนดให้ กูเกิลเป็นอันดับหนึ่ง ของแบรนด์ระดับโลกที่มีคนจดจำมากที่สุด นอกจากนี้กูเกิลก็ได้กลายมาเป็นคำกริยา (เช่น ชั้นอดใจรอกลับบ้านและไปกูเกิลดูเขาแทบไม่ไหว) ซึ่งทำให้บริษัทเจอความท้าทายที่จะต้องหาทางปกป้องจุดแข็งของสัญลักษณ์นี้ไว้ (Google)
Focus on the user experience การตัดสินใจเลือกผลิตภัณฑ์ของกูเกิลนั้นมาจากการคัดเลือกผลิตภัณฑ์ที่เหมาะสมตามประสบการณ์ของผู้ใช้งานเป็นหลัก และดูรายได้หรือรายรับเป็นรอง ตามวิถีของกูเกิลนั้นเชื่อมั่นอย่างหนักแน่นว่า ยิ่งตรงกับประสบการณ์ของผู้ใช้งานมากเท่าไหร่ ยิ่งจะได้เงินเข้ามาง่ายมากเท่านั้น

ทั้งหมดนี้เป็นปัจจัยสำคัญในการพัฒนาบริษัทเทคโนโลยีทีดีทุกบริษัท ใส่ใจอิทธิพลของลูกค้าที่สนใจในเทคโนโลยี พร้อมกับมีวิสัยทัศน์ในการสร้างรายได้ นี่ล่ะคือสูตรที่ลงตัวเป็นอย่างดี แม้ว่าแบรนด์ที่จะแพงมากในการดึงความสนใจจากลูกค้า ก็ยังต้องทำตาม product leadership นี้ การประสบความสำเร็จของกูเกิลไม่ได้เกิดขึ้นแบบทันทีทันใดหรือรวดเร็ว แต่เป็นการสร้างบริษัทที่ดีตามแบบดั้งเดิม คือดีต่อ discipline (ระเบียบวินัย) และมีโมเดลที่ดีให้ทำตามได้
Coordinated Leadership Group การประสานงานหรือทำงานกับกลุ่มที่เป็นผู้นำอย่างใกล้ชิดนั้น เป็นปัจจัยหนึ่งที่ทำให้บริษัทประสบความสำเร็จ Eric Flamholtz และ Yvinne Randle ใน “วัฒนธรรมองค์กร” กล่างถึง ผู้นำ 3 แบบ ของกูเกิล ในฐานะที่เป็นโมเลกุลผู้นำแบบคลาสสิค ที่เกิดจากผู้นำที่ทำงานได้ทั้งคนเดียวหรือเป็นทีมได้อย่างมีประสิทธิภาพ Page และ Brin ยังเป็นนักเรียนที่ Stanford ทั้งคู่ ในขณะที่พวกเขาก่อตั้งบริษัท และ Schmidt ได้เข้ามาเป็นผู้บริหารสูงสุดในปี 2001
Commitment to cutting Edge กูเกิลได้ให้คำสัญญามาตลอดว่าจะให้เทคโนโลยีที่ดีที่สุด ภายใต้บริบทของการค้นหาจ้อมมูลที่คลาสสิคขณะนี้นั้น คำสัญญานี้มีความหมายที่จะทำงานพื้นฐานใหม่ รวมถึงการสร้าง “universal search” การค้นหาระดับโลก และการค้นหาแบบ real time และการหาแบบสำเร็จรูป เพื่อทำให้กระบวนการค้นหาข้อมูลบนเวปนั้นเปิดเผยและสะดวกต่อผู้ใช้งานมากที่สุด กูเกิลแบบสำเร็จรูปได้มีการแนะนำการเขียนตัวอักษรทีละตัว ดังนั้นผู้ค้นหายังไม่ทันจะพิมพ์ข้อความเสร็จ ลิ้งค์ก็ขึ้นมาโชว์แล้ว
Wise Expansion กูเกิลนั้นได้จับตามองผู้เล่นหน้าใมห่ๆที่เข้ามาในธุรกิจ search-engine และการควบรวมกิจการต่างๆจากภายนอกเสมอ แต่ก็ยังอยู่ในพื้นที่ที่ยังเกี่ยงข้องการทำงานร่วมกันกับส่วนหลักๆอยู่ การขยายตัวช่วงแรกๆคือ การสร้างข่าวกูเกิล ในเดือนกันยายน ปี 2002 ซึ่งได้เสนอให้วิธีที่แสนสะดวกสบายแก่ผู้ใช้งานในการเข้าถึงแหล่งข่าวกว่า 4000 แหล่ง ตัวอย่างแรกๆของการควบรวมกิจการโดยกูเกิลซึ่งได้รวมแบบเข้ากันได้ดีกับธุรกิจหลักของกูเกิล ก็คือ Keyhole Inc., บริษัทนี้ได้พัฒนา ‘Earth Viewer’ ขึ้นมา และขายให้กูเกิลในปี 2004 และตอนนี้ Keyhole’s Earth Viewer ได้กลายมาเป็น Google Earth หรือ Google Maps
Subtle Marketing สุดท้ายแล้ว กูเกิลก็ได้ปรับ การตลาด ของตัวเองให้กลายเป็น brand name ในลักษณะที่ไม่ได้เป็นการจัดประเภทเลย สถาบันของ “ Google doodle” เป็นตัวอย่างภายใต้รัศมีการทำการตลาดนี้ กูเกิลโฮมเพจมีคุณสมบัติในการทำตัวอักษรของกูเกิลให้แสดงสีสันได้อย่างง่ายๆ แต่ในวันหยุด หรือวันสำคัญ “ Google doodle” จะแก้ตัวอักษรใหม่ให้ตลกขึ้น และมันก็ทำให้ผู้คนให้ความสนใจกูเกิลมากขึ้น

2. Do you expect the search business to become more concentrated (i.e, dominated by fewer firms)? Is search a winner-take-all business
กลุ่มของเราตอบว่า ใช่ ธุรกิจการค้นหาข้อมูลอีกหน่อยจะเป็นที่จับตามอง และกูเกิลในฐานะที่เป็นผู้นำหลักที่เด่นชัดมากในธุรกิจประเภทนี้ และ Yahoo สามารถหวังที่เพิ่ม market share โดยการเสนอ เนื้อหาเกี่ยวกับบรรณาธิการ ที่ผู้ใช้งานบางคนอาจโกงเพื่อเข้าไปดูได้ แต่เซิร์ฟเวอร์ของเวปแบบใหม่นั้นฉลาดซับซ้อนมากและอนุญาตให้เข้าไปหาเนื้อหาในฐานข้อมูลดั้งเดิมได้ สไตล์การหาข้อมูลแบบเป็นประชาธิปไตยของกูเกิลนั้นได้รวมเอาดัชนีเวปเพจจำนวนมากเข้าไว้ด้วยกัน เพื่อให้ผลลัพธ์ออกมาตรงกับผู้ใช้งานมากที่สุด โดยเฉพาะผู้ใช้งานที่อายุน้อย ขนาดดัชนีนี้ชี้ให้เห็นถึงการนำของกูเกิลที่ต้องการทำให้ตลาดเข้าใกล้กับคำว่า เป็นไปไม่ได้ ให้มากที่สุด และในขณะเดียวกันการค้นหาเชิงสร้างสรรค์ก็ยังคงถูกมองว่าเป็น Cuil.com1 ซึ่งเกิดขึ้นในเดือน กรกฎาคม ปี 2009 และถูกอ้างว่าเป็นดัชนีที่ใหญ่ที่สุดในโลก โดยมีทั้งหมด 120 sites จุดแตกต่างของ Cuil คือ คอนเซปที่ไม่ได้วางบนมาตรวัดความนิยมแบบผิวเผิน แต่ Cuil และ การจัดอันดับหน้าเพจนั้นวางอยู่บนพื้นฐานของเนื้อหาและสิ่งที่เกียวข้องมากกว่าความนิยมเพียงผิวเผิน

ในขณะเดียวกัน พวกเขาก็ให้ตัวเลือกและคำแนะนำที่เป็นประโยชน์ จนกระทั่งคุณสามารถหาหน้าเพจที่คุณต้องการได้ ด้วยวิธีการโชว์ข้อมูลที่เกี่ยวข้อง ตลอดจนมีรูปภาพประกอบกับผลลัพธ์ Cuil ได้อ้างถึงการเน้นการวิเคราะห์เนื้อหาของเวปมากกว่าการให้ผลลัพธ์ที่ใกล้เคียงหรือเนื้อหาที่มีคุณภาพแก่ผู้ใช้งาน โชคร้ายสำหรับ Cuil ที่การหาข้อมูลนั้นเต็มไปด้วยผลลัพธ์ที่ยังไม่เหมาะสมเพราะมีประเด็นทางเทคนิคต่างๆมากมาย การเข้าสู่ข้อมูลเชิงสร้างสรรค์ (innovative interface) ส่วนใหญ่ มีลักษณะเฉพาะมีเอกลักษณ์และดูที่จะท้าทายผู้ใช้งานซึ่งเคยชินกับระบบง่ายๆอย่างกูเกิลมากเกินไป แลต่อมาก็มี Bing ที่ Microsoft เพิ่งปล่อยออกมา ซึ่งขณะนี้ได้เป็นที่ 3 ของส่วบแบ่งการตลาด ที่ 3.16% (กูเกิล 85%, Yahoo 6%) อะไรที่น่าจะสำคัญที่สุดสำหรับ Bing ก็คงจะเป็น การค้นหาข้อมูลที่เกียวข้องกับ Yahoo ซึ่ง Microsoft ได้อำนาจในการดูแลการค้นหาทั้งจาก yahoo และ Bing ท้ายที่สุดแล้ว เพื่อเพิ่มคุณลักษณะของ “Powered by Bing” ในอนาคต และยกระดับ Bing และอะไรก็ตามที่ยังไม่มีโอกาสทำกับกูเกิล สำหรับ Yahoo นั้นหมายความว่า yahoo สามารถดูจุดแข็งของตัวเองในฐานะที่เป็นผู้ผลิต web media sites กับกูเกิลที่ขณะนี้มีส่วนแบ่งการตลาด 85% มันจึงด฿เหมือนว่าผู้ชนะก็มักจะได้ทุกอย่างหรือประสบความสำเร็จไปเสมอ กูเกิลเป็นผู้นำที่ใหญ่และมีทรัพยากรมากมายที่จะสร้างสรรค์อะไรใหม่ๆก็ได้ ดังนั้นจึงต้องใช้มากกว่าความคิดที่ดีในการจะล้มยักษ์ใหญ่อย่างกูเกิล สิ่งที่จำเป็นก็คือ เทคโนโลยีที่ฉีกแนว ที่จะสามารถทำในสิ่งที่กูเกิลทำไม่ได้

3. in renewing its deal with AOL, could Google afford to pay AOL more than 100% of the revenue generated from AOL searches? How did Microsoft’s maximum affordable bid for AOL’s search traffic compare to Google’s
ได้อย่างแน่นอน กลยุทธ์ช่วงชิงความได้เปรียบเพื่อปกป้องรายได้จากการโฆษณานี้ ถ้าพวกเขาไม่ได้ทำพาร์ทเนอร์กับทาง Microsoft พวกเขาก็ต้องออกจากตลาดไป
But, in our group opinion, Google has financial means to pay AOL more than 100% of the revenues generated by AOL’s searches, and the company should renew its deal with AOL because of all the advantages that bring this partnership to Google. Moreover Google should continue its deal with AOL in order to counter its competitor Microsoft. How did Microsoft's maximum affordable bid for AOL's search traffic compare to Google's? In 2009, because Microsoft felt threatened by Google’s growth, the company proposed a joint venture to AOL in which the two companies (Microsoft and AOL) could develop together search-related advertising.

Google: 5% stake in AOL, 85-90% Revenue split, 300m ad Credit
 Google blocks the move by Microsoft (Strategic move)
 AOL provides communications channel to Google
 AOL had 17.7 million subscribers nationwide in 2005.
 MS lower search volume than Google, cannot necessarily pay the same share of ad revenue

4. In addition to enhancing its core search business, should Google also branch out into new areas? Which of the following would you recommend?
1) Building a full-fledged portal like Yahoo!’s
2) Targeting Microsoft’s desktop software hegemony; and/or
3) Becoming an e-commerce intermediary like eBay?
สำหรับกูเกิล พวกเขาได้ทดลองค้นคว้าเกี่ยวกับระบบซอฟแวร์ออนไลน์ต่างๆ ที่จะผลักดันให้เข้ามาเยี่ยมชมไซต์ของพวกเขาและให้โอกาสแก่ลิ้งค์ที่มีเนื้อหาเกี่ยวข้องกับเนื้อหาที่ผู้ใช้งานหมายมั่นจะสร้าง เช่น Gmail และ Google Groups โดยการให้บริการเวปจัดหาทุนโฆษณา กูเกิลสามารถแก้ไขความขัดแย้ง ความแตกต่างเชิงรากฐานของโมเดลทางธุรกิจของกูเกิลได้ สามารถสร้างรายได้จากผู้ใช้งานที่คลิ๊กลิ้งค์สปอนเซอร์ในการค้นหาผลลัพธ์แล้วออกจากกูเกิล ในอีกทางหนึ่งกูเกิลต้องการให้ผู้คนออกจากกูเกิล ด้วยวิธีการจัดหาโฆษณาที่น่าจะเกี่ยวข้องกับการค้นหาผลลัพธ์ของผู้ใช้งานมากที่สุดมาจัดไว้ให้เลย แล้วเวลาที่เหลือบนคอมพิวเตอร์เมื่อผู้ใช้ไม่ได้ทำการค้นหาล่ะ? ด้วยวิธีการย้ายผู้คนออนไลน์ไปใช้เครื่องมือการสร้างผลผลิตและการสื่อสารของกูเกิล พวกมันสามารถสร้างโอกาสใหม่ๆในการทำรายได้ของโฆษณาได้อย่างมหาศาล ด้วยวิธีการตรวจเนื้อหาของเมลล์ของผู้ใช้งาน เอกสารและสิ่งที่ผู้ใช้งานต้องทำ กูเกิลก็สามารถเพิ่มความเข้าใจลึกซึ้งเกี่ยวกับประเภทของการบริการหรือประเภทของผลิตภัณฑ์ที่นักโฆษณาได้เสนอ ซึ่งเป็นตัวที่ผู้ใช้งานอาจสนใจด้วย
ในขณะเดียวกัน การแก้ไขปัญหาการเพิ่มขึ้นของขอบเขตธุรกิขของกูเกิลนี้ การเปิดขอบเขตอื่นๆสามารถค่อยๆเข้าสู่สิ่งที่ไม่ได้สอดคล้องกับพันธกิจในการก่อตั้งองค์กรเลย พันธกิจนั้นคือ “การจัดการข้อมูลของโลกและทำให้มันเข้าถึงและใช้ประโยชน์ได้อย่างทั่วถึง” ในบางครั้ง การนำผู้คนไปยังบริการของกูเกิลเองมากกว่าการสร้างไซต์ให้เห็นได้ง่ายนั้น มีผลให้กูเกิลสามารถลดความเป็นประชาธิปไตยในเวปลงไปได้ หรือคล้ายๆกับที่ Yahoo ได้ทำ โดยการสร้างทิศทางเนื้อหาเกี่ยวกับบรรณาธิการเพื่อที่จะรักษาผู้ใช้งานไว้มากกว่าการส่งพวกเขาออกไปหาเวปไซต์หรือบลอคที่เกี่ยวข้องกันเอง ในฐานะที่ฉันเป็นผู้ใช้งานที่มีความต้องการบริการต่างๆของกูเกิลเป็นจำนวนมาก เช่น Gmail, ปฏิทิน, custom homepage, Google Docs, ไซต์, Wave และ Picassa ฉันขอพูดตรงๆเลยว่าฉันเคยรู้สึกดีกับสิ่งที่ให้มาเพิ่มเติมเหล่านี้ และภาพรวมของการบูรณาการรวมทุกอย่างเข้าไว้ด้วยกันนั้น ทำให้ฉันทำงานได้มากขึ้นและให้ข้อมูลฉันได้มากขึ้น แต่ในขณะเดียวกันนั้น ฉันก็ใส่ใจน้อยมากกับลิงค์สปอนเซอร์ที่มีอยู่ในบริการเหล่านี้ ซึ่งบอกฉันได้ว่าลิง้ค์เนื้อหาใน Google apps มี CTR ต่ำกว่า ผลลัพธ์จากการค้นหามาก กูเกิลจึงต้องคิดให้มากเกี่ยวกับทั้งการเพิ่มรายได้โฆษณาให้มากที่สุดและการให้ประสบการณ์ที่มีประโยชน์ ซึ่งเป็นการเปลี่ยน วิธีการใช้คอมพิวเตอร์และมือถือของผู้คนเลยทีเดียว และฉันก็คิดว่าในฐานะที่กูเกิลได้เติบโตมากขึ้น กูเกิลก็ควรต้องระมัดระวังเกี่ยวกับการเสียสละอุดมการณ์ที่มีเอกลักษณ์ของตนเองไปเพื่อการเติบโตอย่างต่อเนื่อง โดยการเข้าควบคุมเวปและการทำลายคู่แข่งที่เป็นผู้นำด้าน innovation ด้วยการแทนที่ MS office ซึ่งเป็นโมเดลซอฟแวร์ที่ล้าสมัย พวกมันช่วยนำทางไปยังยุคที่มีการใช้คอมพิวเตอร์ทั่วทุกหนทุกแห่ง ในขณะเดียวกันพวกมันก็ถือเป็นธุรกิจและเป็นขีดการแข่งขันและมีความสามารถในการเบียดนวัตกรรมใหม่ๆอันอื่นก่อนที่มันจะสว่างสดใสได้

5. Do you review Google’s distinctive governance structure, corporate culture, and organizational processes as strength or potential limitations?
มันเป็นที่ถกเถียงอย่างหนักว่า โครงสร้างธรรมาภิบาลที่แตกต่างกันของกูเกิล วัฒนธรรมองค์กร และกระบวนการขององค์กรนั้นเป็นจุดแข็งที่ดีขององค์กร โดยปกติทั่วไป นวัตกรรมและเทคโนโลยีที่กูเกิลคิดค้นออกมา ระบบการจัดการ วัฒนธรรมและกระบวนการต่างๆของกูเกิลนั้นได้ถูกจัดให้เหมาะสมกับการผลิตไอเดียดีๆใหม่ๆที่จะตามมา โมเดลมีเดียอาจเป็นตัวอย่างที่ดีที่จะเปรียบเทียบให้เห็น เพราะพวกมันทั้งวางอยู่บนพื้นฐานของวิสัยทัศน์เชิงสร้างสรรค์และมีความสามารถ วัฒนธรรมองค์กรเชิงสร้างสรรค์นั้นดีเลิศสำหรับการดึงดูดความคิดดีๆ และ Googleplex ก็เป็นการคิดค้น เป็นสนามทดลองที่ดีสำหรับการคิดค้นสิ่งใหม่ๆที่น่าอัศจรรย์ให้กับกูเกิล กระบวนการในองค์กรอนุญาตให้พนักงานทั้งหมดใช้เวลาทำงาน 20% เข้ากับสไตล์การทำงานเป็นทีมเล็กๆ ที่จะเป็นหนทางที่ดีสำหรับการสร้างต้นแบบนั้นๆ ถ้าหากการค้นพบคุณค่าสามารถพัฒนาจากต้นสายไปยังปลายสายได้อย่างเต็มที่ ข้อจำกัดเดียวที่ฉันเห็นคือ ความเป็นไปได้ของ อีโก้ ที่จะมีส่วนต่อทำงานที่ดีและขนาดขององค์กร ที่ท้ายสุดแล้วจะทำให้ทั้งพนักงานและลูกค้าออกจากองค์กรไป นี่สามารถเป็นความท้าทายในการสร้างแบรนด์ของกูเกิลในอนาคตอันใกล้ว่า กูเกิลจะรับมือกับการเติบโตเป็นองค์กรขนาดใหญ่ได้อย่างไร…...

Similar Documents

Free Essay

Google Inc

...Case Case:  Google       MBA  Japan-­‐  INSY  690  (Case  Analysis  Assignment)   Student:  Lance  Shields           1. What were the key factors behind Google’s early success? • Perfecting an innovative search engine was clearly the most important factor for Google founders’ early success. Turning the keyword spam problem on the web into an opportunity by solving it while grad students at Stanford led to Sergey Brin’s and Larry Page’s now famous PageRank algorithm. Instead of counting keywords like old search engines, the founders created reliable searches through the number of websites that link to a page or “votes” to weight search result relevance. • Google focusing on the user was another trait that attracted people initially as the nononsense simple white search page and distinctive colorful logo with no ads or editorial content on the page lead to easy and fast searches that Yahoo couldn’t imitate. This is described in their first truism “Focus on the user and all else will follow” where they talk about simplicity of interface and speed of page loads. • Google delivered search results people really wanted lead to users trusting Google as they promise to not sell placement in search results to advertisers and instead rely on the “true” natural search to deliver users the content they really are looking for. At the same time, their sponsored links were relevant to the searched keywords so that......

Words: 2154 - Pages: 9

Free Essay

Google Inc

...DOANH NGHIỆP ( ( ( [pic] TIỂU LUẬN THÀNH TỰU CÔNG TÁC QUẢN TRỊ NGUỒN NHÂN LỰC GOOGLE GVHD:TS.ĐẶNG NGỌC ĐẠI SVTH:LỚP TCDN-ĐÊM 2-CAO HỌC 23 1. TP. HỒ CHÍ MINH – 2013 MỤC LỤC I.Lý luận chung về quản trị nguồn nhân lực 1 1. Khái niệm và vai trò của quản trị nguồn nhân lực: 1 1.1. Khái niệm quản trị nguồn nhân lực 1 1.2. Vai trò của quản trị nguồn nhân lực 2 1.3. Các nội dung chủ yếu của quản trị nguồn nhân lực 3 2.Một vài học thuyết về quản trị nguồn nhân lực 4 2.1. Thuyết X: 4 2.2. Thuyết Y: 4 2.3. Thuyết Z: 5 II.Giới thiệu về Google. 5 1.Lịch sử hình thành và phát triển: 5 2.Ngành nghề lĩnh vực kinh doanh,ứng dụng: 7 Ứng dụng 7 Sản phẩm phục vụ kinh doanh 9 3.Cấu trúc công ty 9 II.Thực trạng công tác quản trị nhân sự tại Google. 10 1.Tuyển dụng nhân sự 10 1.1. PHƯƠNG THỨC TUYỂN DỤNG 10 1.2.CÔNG CỤ TUYỂN DỤNG 11 1.1.3.QUY TRÌNH TUYỂN DỤNG 13 2.Đào tạo và phát triển văn hóa công ty 17 2.1.Chính sách đào tạo cho cấp quản lý 17 3.Bố trí sử dụng nhân sự 24 4.Chính sách đãi ngộ 25 4.1Đãi ngộ tài chính: 25 4.2.Đãi ngộ phi tài chính: 26 III.Làm thế nào Google trở thành một trong những nhãn hiệu giá trị nhất thông qua sử dụng phân tích con người để tái phát minh HR 33 1.Google là công ty duy nhất mà chức năng HR được thực hiện dựa trên việc phân tích con người . 33 ......

Words: 15492 - Pages: 62

Premium Essay

Google Inc, in China

...Analyst’s Name: ¶ Levi Mohorich Date: ¶ 2/23/14 Case Study Name: ¶ Google, Inc., in China I. The Pre-Analysis: A. Perspective: 1. Author’s Perspective. Describe the perspective of the author(s) of the case study and possible biases of the author(s): ¶ The case was wrote by Kirsten E. Martin, the Assistant Professor of Business Administration at George Washington University, School of Business. She has her Ph.D. from Darden Graduate School of Business, University of Virginia. Her main research interests are business ethics, privacy, technology and stakeholder theory. It might be possible that she is biased towards China for their privacy restrictions and ethical values. Based on her previous research work, she probably values ethical behavior highly and technology innovations. 2. Analyst’s Perspective. Describe your perspective as the analyst: ¶ My perspective is that of a college student majoring in Marketing and Advertising Management. I am a strong believer in ethics and moral behavior. I have worked for an entertainment company for 8 years and my boss taught me to always do the right thing. I don’t know much about China and the details of their privacy laws or their government regulations. I do know that they block social media sites such as Facebook and YouTube but that's about it. I am an avid Google user though, I probably use Google almost every single day, or at least every time I’m on a......

Words: 7567 - Pages: 31

Premium Essay

Marketing Strategies of Google Inc.

...1 INTRODUCTION 1.1 Overview of Organization Larry Page and Sergey Brin founded Google in 1995 while they were doing their Ph.D at Stanford University. Google has become the world’s most popular search engine since then and can attribute its success to an innovative marketing plan. The culture of Google is similar to many of the dotcoms of the 90’s. Most employee workstations are surrounded by leisure activities such as rollerblading, coffee lounges and an array of toys, such as scooters and rubber balls, strewn throughout the building. The culture was built to suit the habits of a generation of computer nerds who were tired of sitting in cubicles.. Google is unique in where the employees really had helped develop a tool that was needed by everyone who had an internet connection. It found a good market niche and followed the path of innovation to market itself as the strong company that everyone knows today. On September, 1998, Google was incorporated as a privately held company. The company has a mission statement “ to organize the world’s information and make it universally accessible and useful”. In 2004, Google moved to its headquarters in Mountain View, California, which is known as “ Googleplex”. Google Inc. owns and operates six Google Modular Data Centers across the U.S., one in Chile, one in Finland, one in Ireland, one in Belgium, one in Singapore and one on Taiwan. The company recently built up three more data centers at a cost of more than $200 million......

Words: 2353 - Pages: 10

Free Essay

Google Inc

...Google Inc. JT Velasco  Dr. Brian Collin BUS302 May 3, 2015 Founded in 1998 by two Stanford University Ph.D. students, the very popular search engine, Google, is a name that plays on the word google- the number represented by a 1 followed by 100 zeroes- a reference to the huge amount of data online. With 200 million daily searches, the company has turned a profit by focusing on searches alone and not adding other services. By focusing on plain text, avoiding ads, and using sophisticated search algorithms, Google provides a fast and reliable service. Perhaps, the ultimate sign of success, the brand is now often used as a verb- “to google” is to search online. Google provides various internet products and services like Gmail, Google Maps, Google Earth, Google News, and Google Books just to name a few. The company’s mission is “to organize the world’s information and make it universally accessible and useful.” (Google History & Trivia). Today, Google Inc. is awarded as the “Best Company Work For” by Fortune Magazine and the “Great Place to Work Institute” in the year 2014. This certainly describes the importance of Google as the company where people want to work. The company wants it to be a place which brings smart, talented people from diverse background, who could bring whole self to work. There has to be some qualities in the employees that make the company such a success. The qualities are, expertise, taking responsibility for solving complex problems......

Words: 1367 - Pages: 6

Free Essay

Google Inc

...the following information for Google Inc. (5*2 marks = 10 marks): 1.1. Number of outstanding shares for Google Inc. (current stock data): 286, 938, 352 1.2. List of stock exchanges that Google Inc.is listed at: * NASDAQ National Market * Boerse Berlin * Boerse Duesseldorf * Boerse Frankfurt * Boerse Hamburg * Boerse Hannover * Boerse Munchen * Boerse Stuttgart * Bolsa Mexicana de Valores * Bucharest Stock Exchange * Swiss Exchange (SWX) * XETRA Stock Exchange 1.3. The list of top 3 shareholders of Google Inc.: * Mr Lawence Page * Mr Sergey Brin * FMR LLC 1.4. Net income for Google Inc. as at 31/12/2014 (US$): 14, 444, 000 1.5. Total assets for Google Inc. as at 31/12/2014 (US$): 131, 133, 000 Use the information provided in the case and answer the following questions: 2. Identify two key factors behind Google’s early success and provide explanation as to why you believe these factors are Google’s strategic advantages. (2*4 marks =8 marks; word limit: 300 words max) 1. Google decided to implement a modified version of Overture’s cost-per-click model. Google looked at the cost-per-click bids by the relation of an ad’s actual click through rate. This ensured that relevant ad’s got top of the list positions, and ad’s that didn’t receive much exposure incurred less of a bid and was shown less. Google improved revenue. With the use of research based on Google’s competitor, Google was able to find ways to make......

Words: 909 - Pages: 4

Premium Essay

Google Inc

...Google, Inc. After agreeing to censor Internet search results in China, Google, Inc. found its corporate mantra-breezily summarized by its founders as "Don't Be Evil"—tinder heavy fire in January 2006. The search engine giant knew bad publicity could be part of any trade-off if it wanted to become a major player in China’s burgeoning economy. 同意审查的互联网搜索结果在中国,谷歌之后,公司发现其企业的口头禅,却轻描淡写地由创始人概括为“不作恶”-tinder猛烈的炮火在2006年1月该搜索引擎巨头知道负面宣传可能是部分任何权衡,如果它想成为中国蓬勃发展的经济的主要参与者。 Google had faced little besides fawning publicity from the tech press since its founding in 1998, though hints of the public relations headaches on the horizon fbr the company first surfaced at the close of 2005, when data and privacy concerns intersected with the U.S. Department of Justice. Google had refused to provide user information in a case the government was building against child pornographers, and as it watched its stock price fall it had already begun wrestling with how to reconcile that decision with its stance on "Evil" 除了从自1998年成立以来在科技媒体摇尾乞怜宣传谷歌曾面临不多,尽管在地平线上,为公司的公关头痛暗示首次浮出水面在2005年末,当数据和隐私问题与美国司法部的部门相交。谷歌拒绝提供用户信息在政府中建立打击儿童色情的情况,因为它看着它的股价下跌就已经开始与如何协调这一决定与它的“恶”的立场摔跤 Public appetite for the company's products seemed only to have intensified since Google's successful—albeit unorthodox—initial public offering in 2004, but the company still feared that the Jasnuary 25,2006, launch of its new portal in China, Google.cn, would direct criticism back on the company. To operate the backend of its search engine,......

Words: 3954 - Pages: 16

Premium Essay

Google Inc

...| Google Inc | | | | 8/15/2015 | | Google is a worldwide technology focusing on getting better the ways citizens connect as well as employ the information. And also they are operating to manage the earth's information along with create it simply accessible as well as useful to one and all. Google web search as well as promotion has made Google individual of the most accepted brands of the earth. Google Inc produces revenue through delivering applicable as well as cost effective online publicity and providing other goods. This document represents a full study of the industry of Google Inc as well as its performance for a period of 3 years. I will focus on the years between 2009 and 2011. The International Financial Reporting Standards (IFRS) are standards and interpretations adopted by the International Accounting Standards Board (IASB). The functions of the IFRS foundation can be divided into two main areas: Governance and oversight, and operations. The Financial Accounting Standards Board (FASB) and International Accounting Standards Board (IASB) are committed to crafting one set of accounting standards. The goal of the convergence project is to unify accounting standards, which in turn should improve comparability of financial statements across national jurisdictions (Shim, Siegel, 2010). Google has a reputation as an innovative company, but in fact it owes a lot of its success to acquisitions. Merging with or acquiring another firm represents a......

Words: 1530 - Pages: 7

Free Essay

Background of Google Inc

...Background of Google Inc. Google Inc is the American search engine company, founded in 1998 by Sergey Brin and Larry Page. Larry Page is the CEO and co-founder who is responsible for daily activities of Google and leads technology strategies and product development. Gergey Brin is the co-founder who manages the special plans. The chairman of Google is Eric S. Schmidt who was took part in in 2001 and take the responsibility about foreign relations of company. The mision of Google is “to organize the world’s information and make it universally accessible and useful”. More than 70 percent of worldwide online search requests are handled by Google, placing it at the heart of most Internet user’s experience. Its headquarters are in Mountian View, California. Google began as an online search firm, but it now offers more than 50 Internetservices and products, from e-mail and online document creation to software formobile phones and tablet computers. In addition, its 2012 acquisition of Motorola Mobility put it in the position to sell hardware in the form of mobile phones. Google’s broad product portfolio and size make it one of the top four influential companies in the high-tech marketplace, along with Apple, IBM, and Microsoft. Despite this myriad of products, its original search tool remains the core of its success. In 2011 Google earned 97 percent of its revenue through advertising based on users’ search requests. Life at the Googleplex is pretty sweet.......

Words: 635 - Pages: 3

Premium Essay

Google Inc

...KERRY HERMAN Google Inc. Google’s mission is to organize the world’s information and make it universally accessible and useful. — Google’s mission statement yo In December 2005, Google paid $1 billion for a 5% stake in Time Warner’s America Online (AOL) unit. The implied $20 billion valuation for AOL came as a surprise; JPMorgan had recently valued the unit at $13.7 billion.1 However, the partnership was important to Google, which had signed a fiveyear deal to continue providing web search results and search-based advertising to AOL, as it had done since 2002. Google was expected to earn about $600 million in gross advertising revenue from AOL searches in 2005.2 The share of ad revenue that Google would pay to AOL was not disclosed, but seemed likely to exceed the 85-90% estimated for the prior deal.3 No tC op In addition to its $1 billion equity investment, Google would provide a $300 million credit for ads on Google promoting Time Warner products and would showcase Time Warner content in a special box on some Google search results pages. Critics complained about reports that Google would provide Time Warner with information about its search algorithms in order to help its partner’s pages secure higher positions in search results. Commenting on Google’s accommodations to AOL, author John Battelle said: “Each of them represents a step closer to a slippery slope. What they are giving away is the perception in the market place that Google isn’t......

Words: 15389 - Pages: 62

Premium Essay

Google, Inc Case

...Google, Inc. Definition of the problem: Google’s initiative to enter the Chinese market has been the topic of many arguments from different parties, from shareholders to Human Rights organizations and the actual Chinese government. Google’s image and reputation in the media, investors and users’ minds has been deeply harmed in 2006 at the launch of Google.cn. Google core mission is to make the world’s information available to the greatest number of people possible. And offer this service freely & easily. But Google also strongly stands behind the importance of user privacy. Although their refusal to provide the mandated user information to the U.S. Justice Department created a contradiction to what consumers now perceived of Google after its entry in the Chinese market it did not protect the company from suffering a staggering fall in their stock prices (-7.5% on January 11, 2005). This situation and the unprecedented disappointing fourth quarter final numbers had numerous financial specialists thinking about the possibility that Google had at last lost its exponential growth and momentum since its conception in 1998. Moreover, investors were pondering whether their mantra of “Don’t Be Evil” would have the ability to uphold their beliefs and company values while developing internationally or not. The company’s executives and founders also have to face the issue of the services that they provide in China (Gmail, blogging services, etc.) as the Chinese government...

Words: 575 - Pages: 3

Premium Essay

Google Inc Case

...Date and time: November 29, 5pm Name of the Company under study: GOOGLE, INC (Text pages 712-715) Where Headquartered (city/state): Mountain View, Ca Part I: Comprehensive Case Analysis – Developing HR Business Partner Competencies in this Case Analysis 1.0 Background on your Company (Type the Company’s background in 3 paragraphs.). Tip: See the “about us” or company information portion of the company’s website or other source. Keep track of all your sources. They are to be included in Section 10 of this report. The creation of goggle’s company starts in 1996 between two smart students of Stanford University, Larry Page and Sergey Brin. They first try to understand the importance of web pages for people. Their aim was to find the best and faster way to connect people with all information. The company was founded in September 1998, they offer results from a huge amount of Web pages. The results are based on a proprietary algorithm. Google’s technology for ranking Web pages is called PageRank http://www.hoovers.com/company/Google_Inc/hsrfri-1-1njht4-1njfaq.html The company growth gradually because of the index of the Websites and other online content that they made it accessible through their search engine to everybody who has access to internet. The company offers different types of useful search. Today, Google operates the leading Internet search engine, by offering very precise search results from actually billions of Web pages. The company is...

Words: 2917 - Pages: 12

Premium Essay

Google Inc

...Google Inc. 1. What were the key factors behind Google’s early success? There are many key factors behind the Google’s early success. First, the sophisticated and innovative algorithm developed for Google search engine is obviously a key factors for its early success. The new algorithm offered the users with relevant search result and provided the advertisers with advertizing spots in industry related websites. The founders developed a search engine that weighed the search result relevance according to the number of website kinked to that page. More linked websites means more relevant results. Another important factor is the customer oriented strategy, instead of the content oriented, that provided users with a simple easy to use white search page with only the logo and the search box and giving the result lists in text format. This enabled Google’s page to open faster than major competitors, such as Yahoo and Bing, and to provide user friendly results free from advertizing. By delivering relevant search results and not imposing the advertizing but prosing search related products or services, Google succeeded in gaining the trust of internet users and the confidence of the advertisers as their ads were more precisely targeting customers. Moreover, the effectiveness of Google in monetizing the web search and generating huge revenues is also an important, if not the most important, key success factor. Using similar model to the cost per impression developed by Overture,......

Words: 539 - Pages: 3

Premium Essay

Mnc's Analysis"Google Inc"

...CORPARATION ANALYSIS Google Inc. (NASDAQ: GOOG) is an American multinational corporation which provides Internet-related products and services, including Internet search, cloud computing, software and advertising technologies.[5] Advertising revenues from Ad Words generate almost all of the company's profits. The company was founded by Larry Page and Sergey Brin while both attended Stanford University. Together, Brin and Page own about 16 percent of the company's stake. Google was first incorporated as a privately held company on September 4, 1998, and its initial public offering followed on August 19, 2004. The company's mission statement from the outset was "to organize the world's information and make it universally accessible and useful" and the company's unofficial slogan is "Don't be evil.In 2006, the company moved to its current headquarters in Mountain View, California. Rapid growth since incorporation has triggered a chain of products, acquisitions, and partnerships beyond the company's core web search engine. The company offers online productivity software including email, an office suite, and social networking. Google's products extend to the desktop as well, with applications for web browsing, organizing & editing photos, and instant messaging. Google leads the development of the Android mobile operating system, as well as the Google Chrome OS browser-only operating system, found on specialized netbooks called Chrome books. Google has been estimated......

Words: 2138 - Pages: 9

Free Essay

Google Inc.

...Análisis Caso: Google Inc. Curso: Estrategia de Negocios Catedrático: Miguel Hernández Contents Introducción 3 Reseña Histórica 4 Entorno de la Industria 5 Productos y Competencia 7 Estrategia 8 Desempeño Financiero 10 Conclusiones 13 Bibliografía 14 Introducción Hablar de Google es hablar de un enfoque de negocio encaminado hacia el gana-gana en el cual los usuarios reciben un servicio gratuito y a la vez la información es utilizada para fines estadísticos con los cuales se pueden construir negociaciones con personas interesadas. Google ha demostrado ser una empresa pujante que se ha caracterizado por aprovechar la filosofía del internet encaminándola hacia servicios de utilidad y beneficio para personas interesadas, clientes o usuarios. Esta caso fue bastante motivante ya que al estudiar la evolución de Google también está involucrado el avance tecnológico de internet. Reseña Histórica Google es una empresa que nace en 1996 cuando Larry Page y Sergey Brin se unieron para desarrollar un buscador llamado BackRub con la capacidad de clasificar los sitios web por su relevancia determinando los links que previamente apuntaban a ese sitio, la popularidad de este buscador se dio por su exactitud en las búsquedas. Posteriormente en 1998 el cofundador de Yahoo, David Filo, convenció a Page y Brin para que se centraran en la creación de una empresa basada en la tecnología que ellos habían desarrollado para las búsquedas en internet. El buscador......

Words: 2696 - Pages: 11

Fancy Lala | Loud Luxury | Bàn học sinh vân gỗ Ohi@ma HMT-4060L