Free Essay

Hist Quiz

In: Historical Events

Submitted By hkhan7
Words 481
Pages 2
Score for this attempt: 90 out of 100
Submitted Apr 15 at 7:37pm
This attempt took 20 minutes. Question 1
10 / 10 pts
In the late 1800's, one of the items below was not likely to exist at the same time as the other four. Which of the following does not belong on the list? bank closings

contraction of credit (credit more difficult to attain)

a rise in the unemployment rate

increased business failures

an increase in wages and salaries.

Question 2
10 / 10 pts
In the early 1900's, inflated currency actually came to the country through an increase in the gold supply. Earlier, William Jennings Bryan had sought inflation by ____________. selling Federal Treasury Bonds at a discounted rate.

increasing the amount of silver coinage and silver-backed paper money.

decreasing the amount of gold in circulation.

increasing government expenditures to stimulate the economy.

reducing the prime interest rate to stimulate investments.

Question 3
10 / 10 pts
In the Ocala Demands, the Populists demanded the abolishment of the national government. True

False

Question 4
10 / 10 pts
Complete the following progression: AGRARIAN DISCONTENT; the GRANGE ASSOCIATIONS; FARMERS' ALLIANCES; _____________. Coxey's Army The Populist Party

the Grange associations

the election of Rutherford Hayes as President

unionization

Question 5
10 / 10 pts
Which of the following terms is not compatible with the other terms on the list? economic stimulus package

"bailouts" to troubled farmers or businesses "hands off" governmental attitude monopoly regulation

welfare provisions

Question 6
10 / 10 pts
Your railroad line has made a fortune through questionable practices such as rebates, rate discrimination, and pooling agreements. Do you support the Interstate Commerce Act? No

Yes

IncorrectQuestion 7
0 / 10 pts
Grover Cleveland is to fathering a child out of wedlock as James G. Blaine is to ______________ questionable loyalty to his country.

honesty

political reform

drug addiction.

None of the other answer choices is correct.

Question 8
10 / 10 pts
In the Ocala Demands (American Perspectives), the Populists sought to increase the usage of silver as part of the money supply. True

False

Question 9
10 / 10 pts
It is the late 1800's. You are deeply in debt. Why do you prefer bimetallism (unlimited coinage of silver)? I don't want bimetallism. As a debtor, I want a strict gold standard. Because I am a traditionalist and do not want change in the economic policy. The resulting inflation will allow me to pay back my debt with money that is worth less than what I borrowed and is easier to come by. The government will offer debtors a "bail out," if inflation reaches 5% or more. Question 10
10 / 10 pts
You run a small manufacturing plant that directly competes with British and German industry. Which candidate will get your vote in 1896? William McKinley

Theodore Roosevelt

Grover Cleveland

James B. Weaver

William Jennings Bryan Quiz Score: 90 out of 100…...

Similar Documents

Premium Essay

Quiz

...Class Quiz for Security+ 1. Which access control method is primarily concerned with the role that individuals have in the organization? a. MAC b. DAC c. RBAC d. STAC 2. A need to know security policy would grant access based on: a. Least Privilege b. Less Privilege c. Loss of Privilege d. Single Privilege 3. Which type of attack denies authorized users access to network resources? a. DOS b. Worm c. Logic Bomb d. Social Engineering 4. Your Help Desk has informed you that they received an urgent call from the VP last night requesting his logon ID and password. What type of attack is this? a. Spoofing b. Replay c. Social Engineering d. Trojan Horse 5. What is the most common form of authentication? a. Certificates b. Tokens c. Passwords d. Biometrics 6. What is the C in the security CIA model stand for? a. Certificates b. Central c. Confidentiality d. Consider 7. What kind of attack are hashed passwords vulnerable to? a. Man-in-the-Middle b. Dictionary or Brute Force c. Reverse Engineering d. Denial of Service 8. What is the most difficult type of cabling to eavesdrop on? a. Coaxial b. Fiber Optic c. Shielded Twisted Pair(STP) d. Unshielded Twisted Pair(UTP) 9. Computer Forensics experts collect evidence and analyze data using...

Words: 268 - Pages: 2

Free Essay

Hist 203

...Cheyenne Savoie April 11, 2013 HIST 203 The Pullman Strike The Pullman Strike started on May 11, 1894. It was a conflict that was going on all across the nation. It included the American Railroad Union (ARU) and other railroads that occurred in America at that time. Beginning in a town called Pullman Illinois, with over four thousand employees that worked for the Pullman Palace Car Company. The strike started because the employees were upset with their current changes in reducing their pay. George Pullman was the president of the Pullman Palace Car Company. He designed the passenger railroad car, which included comfortable seats as well as sleeping cars for people to travel. He also takes credit for creating the “model” community of Pullman, Illinois. In 1894 there was a depression that led to the Pullman Palace Car Company cutting wages to almost forty percent, and lay off tons of workers. As the workers got more and more angry as bad things kept happening in this depression, they decided to join the ARU and start a strike against George Pullman as he decided to not increase his wages. Throughout the strike there were two major newspapers that kept up with the recent gossip and incidents that were occurring. The Chicago Times supported the union, and the Chicago Tribune opposed the ARU boycott. During the time of the strike both newspapers differed in regards to the violence that was happening, while the Chicago Tribune was focusing on the violence of the...

Words: 709 - Pages: 3

Premium Essay

Hist 105 Asignment 3

... 1985). Medicare is federal government administered health insurance program that covers Americans over the ages of 65 years. The aim of this program was guarantee equal access to healthcare for Americans of all ages. Johnson administration recognized that the senior citizens were disadvantaged by the existing healthcare system and enacted the Medicare act in order to cater for the interests of the old generation. References Marshall Cavendish Corporation ( 2004). History of World War II. USA. Marshall Cavendish Rosenbaum D. (1985). 20 Years Later, The Great Society Flourishes. February 19, 2012. Retrieved from http://www.nytimes.com/1985/04/17/us/20-years-later-the-great-society-flourishes.html?pagewanted=all Schultz, K.M. (2012). HIST: Volume II, (2d ed) (Custom) Wadsworth Cengage Learning Shmoop University (2012). Diplomacy in World War II. February 19, 2012. Retrieved from http://www.shmoop.com/wwii/diplomacy.html...

Words: 1690 - Pages: 7

Free Essay

Hist 2250 Essay 1

...1 Rivers and Environmental History HIST 2250 M. A. Cyphers-Reiche Jack Hallett 0710476 ! The natural world is full of a variety of diverse ecological landscapes, terrains and habitats, many of which have been altered by human society over time. Rivers are no exception, as societies have modified and altered many rivers around the world for navigation and economic purposes. The Rhine, Mississippi, and Volga rivers were modernized and transformed by engineers who were at the forefront of the technological and industrial renaissance during the nineteenth and twentieth centuries. It was not until the mid - late 1900s that society became concerned about the environmental impacts that previous generations had incurred. This paper will be examining two articles, Mark Cioc’s The Rhine as a World River, and Dorothy ZeislerVralsted’s The Cultural and  Hydrological Development of the Mississippi and Volga Rivers, which explore the history the three rivers as they have been affected and damaged by society for decades. Donald Worster’s three clusters of issues that environmental history focuses on will be used for comparing the two articles. ! The first of Worster’s three issues is do the authors of the articles exhibit an understanding of the natural world during the time period they are studying? In a short answer, yes, they do. Both articles are rich with information and references about species of wildlife, environmental conditions, water pollution and more, providing......

Words: 1314 - Pages: 6

Premium Essay

Quiz

...| This quiz consist of 30 multiple choice questions. The first 15 questions cover the material in Chapter 2. The second 15 questions cover the material in Chapter 3. Be sure you are in the correct Chapter when you take the quiz. | Question 1 5 out of 5 points | | | Customer environmental intelligence includes:Answer | | | | | Selected Answer: | Demographic factors. | Correct Answer: | Demographic factors. | | | | | Question 2 0 out of 5 points | | | A corporation’s issue management activities are usually linked to:Answer | | | | | Selected Answer: | Top management. | Correct Answer: | Both the board of directors and top management levels. | | | | | Question 3 5 out of 5 points | | | Failure to understand the beliefs and expectations of stakeholders:Answer | | | | | Selected Answer: | Causes the performance-expectations gap to grow larger. | Correct Answer: | Causes the performance-expectations gap to grow larger. | | | | | Question 4 5 out of 5 points | | | Issue ripeness refers to:Answer | | | | | Selected Answer: | When society’s expectations are high and the issue is highly relevant to business. | Correct Answer: | When society’s expectations are high and the issue is highly relevant to business. | | | | | Question 5 5 out of 5 points | | | The emergence of a public issue indicates that:Answer | | | | | Selected Answer: | A gap has developed between what......

Words: 1104 - Pages: 5

Premium Essay

Quiz

...Instructions: 1. The following pages have answer areas for the chapter quizzes and selected matching exercises from the chapters for this workshop. 2. You will need to use your textbook to find the actual quiz and matching exercises. 3. Note that the answer to the quizzes are shown at the end of the chapter under “AIS Action Solutions”. Check your answers for the chapter quizzes before you upload the completed document. 4. Your instructor will evaluate your submitted work and determine the points you will earn for this activity. Chapter 1 quiz Question No. | Answer | 1. | B | 2. | C | 3. | C | 4. | B | 5. | A | 6. | B | 7. | C | 8. | B | 9. | A | 10. | B | Problem 1.4 Match the description in the right column with the information characteristic in the left column. Two of the questions, Numbers 2 and 4 have two acceptable answers. _F__ 1. Relevant | a. The report was carefully designed so that the data contained on the report became information to the reader | _E__ 2. Reliable | b. The manager was working one weekend and needed to find some information about production requests for a certain customer. He was able to find the report on the company’s network. | _D___ 3. Complete | c. The data on a report was checked by two clerks working independently | _G___ 4. Timely | d. An accounts receivable aging report that included all customer accounts | _A___ 5. Understandable | e. A report checked by 3......

Words: 619 - Pages: 3

Free Essay

Quiz

...University of Phoenix Material Grammar Guide Quiz Instructions You can access the Grammar Guide Quizzes the following ways: Log onto your University of Phoenix student course page and click on the Library tab. Click on Grammar and Writing Guides located under the Center for Writing Excellence heading. Complete the Grammar Guide Quizzes specified for Weeks One, Two, and Three, located at the end of this document, record your scores as outlined below, and submit your scores to the faculty member as instructed. NOTE: Upon completion of EACH quiz, record your results in the Grammar Guide Results form, located on the respective week’s course page, before moving away from the quiz results screen. Once you move away from the results page, you cannot gain access to your score. You will have to retake the quiz if you fail to do this. To record your results in the Grammar Guide Results form, use the following copy and paste function: Copy to clipboard directions: Upon completion of each quiz, select the “Copy to Clipboard” button on the results page. Open the Grammar Guide Results Form. Press CTRL + v to paste your results or right click on the mouse and select paste; this will add your results to the form. Alternative screen shot directions: Microsoft Windows Capturing Only the Active Window Press and hold the ALT key Press the Print Screen key Select the document into which you wish to paste the screen shot Click......

Words: 457 - Pages: 2

Premium Essay

Hist 1301

...HIST 1301 11/25/2013 Title: Clark, Victor S. “The Influence of Manufactures Upon Political Sentiment in the United States From 1820 to 1860.” The American Historical Review, 22 (October 1916): 58-64. Purpose: Victor S. Clark outlines the economic influences of the expansion of manufactures upon the political sentiment in America before the Civil War. He discusses the role of political institutions in the shaping of our economic progress, with the intent to show that the rise in manufactures in the United States during this time brought a stronger form of centralized government that would favor an increase in public intervention of the ecomic activities of individuals. Ultimately he encourages us to believe this was one of the main causes for Civil War in the US during this time. Summary: In the few decades before the Civil War, many Americans relied primarily on the household goods they could produce or acquire locally. Without the need for regulation of these small items, sentiment in the United States leaned towards the idea that people could manage these tasks on their own. However, after the revolution these attitudes began to change with the rise in manufactures and the expansion towards the south. Crops such as tobacco, sugar, and cotton were just a few of the commodities that people in the US and overseas desired for. Inevitably, this caused people to rethink where power should lie to maintain the idea that equality existed among the entire population. From start...

Words: 518 - Pages: 3

Premium Essay

Hist Exam Review

...possible thesis statement be? _____________________________________________ ________________________________________________________________________________ v. What events/people would you discuss? ________________________________________________ ________________________________________________________________________________ w. What primary sources would you use? _________________________________________________ ________________________________________________________________________________ x. What key terms would you try to incorporate into your essay? ______________________________ ________________________________________________________________________________ *The supplemental instructor created this review for Hist 1301.008-009. These questions are representative of material from lecture and readings and do not come from the professor or the exam. This is a study guide for main ideas, terms, and people, but is not extensive of what could be on the exam. Students are responsible for all lectures, terms, and readings listed on the syllabus and this review is not a substitute for completing the coursework mentioned above. Good luck on your finals and happy holidays -Brianna B...

Words: 2107 - Pages: 9

Free Essay

Hist 330

...HIST 330 A Woman’s Place Anne Hutchinson lived during the colonial period of American history and during this period Puritan women lived under feme covert. Although women lived under feme covert, Puritans believed that there should be great love and respect in marriages with no domestic abuse. Ideal Puritan women were known as goodwives who were the backbone to their home and marriage, however Puritans did not convey equality among genders. According to historian Ellen Carol DuBois, “In the 1630s, leaders faced a major controversy regarding both religious orthodoxy and gender assumptions”(TWE, 73). This controversy left women like Anne Hutchinson in the middle of gender oppression and silenced opinions since women were not allowed to challenge male authority or offer their own biblical interpretations. Anne Hutchinson was a midwife and the daughter of a preacher, she was was described as “a woman of haughty and fierce carriage, of a nimble wit and active spirit, and a very voluble tongue, more bold than a man…”(Reader, 5). She was a woman who challenged the idea that women were not allowed to voice their opinions about religion. Allegations of heresy were conducted against her after she was convicted of holding formal religious meetings in her home that also contested the status of women. While on trial she asked the court if there was a rule against her teaching since before she arrived there were such meetings previously held. She also gave an example of scripture......

Words: 446 - Pages: 2

Free Essay

Quiz

...Quiz ------------------------------------------------- Top of Form Page 1 of 5 Note: It is recommended that you save your response as you complete each question. | Question 1 (1 point)   As the male ages, his ability to have sexual intercourse and reproduce ceases. Question 1 options: | True | | False | Question 2 (3 points)   Match the following statements with the correct sexually transmitted disease Question 2 options: | multiple lesions may become so extensive as to occlude the vaginal opening | | primary stage includes appearance of a lesion called a chancre | | leading cause of PID and thus a major cause of infertility | | infants born to affected mothers are at risk of blindness | | extremely painful, recurring viral infection characterized by multiple blisterlike lesions | | highly contagious STD caused by bacteria, commonly called 'clap' | | | 1. | genital herpes | 2. | gonorrhea | 3. | syphilis | 4. | chlamydia | 5. | genital warts | | Question 3 (1 point)   Most mental disorder symptoms present early in the disease Question 3 options: | True | | False | Question 4 (1 point)   This disorder is characterized by a distorted body image and is frequently attributed to a feeling of loss of control over their life. Question 4 options: | Anorexia Nervosa | | obesity | | bulimia | | anxiety | Question 5 (1 point)   This eating disorder can be difficult to diagnose because the...

Words: 1641 - Pages: 7

Free Essay

Quiz

...Quiz 1 1. What is PPDT? Professional Planning and Development Team 2. Who is the central figure of the team? Owner 3. What is ingress? Entrance 4. Who has the special knowledge and skill in managing a lodging/ foodservice operation? Foodservice Consultant 5. Enumerate the 3 members of the PPDT. Owner, architect, consultant 6 - 7. Give 2 responsibilities of foodservice consultant. Function, Room/ Menu, Control, Ambience of Public Area, Space Allocation, Furnishings Equipment and Utilities, Disposal of Waste 8 - 9. Give 2 of the architects’ qualification. No criminal record (Plunder and embezzlement) | Very good communications skills | 10 - 12. Identify the Recommended Distance Zones in Public Areas based on the following measurements: Intimate -18in Personal -18in to 4ft Socia - 4-12ft Public - Beyond 12ft 13 - 15. Identify which Architectural term is described. The principal face or front of a building (Façade) A representation made by cutting across something. (Cross- Sectional Drawing) A drawing or diagram showing the proportions and relations of parts or details of a structure without a roof. (Plan) Quiz 2 1. Addresses the interactions among humans, tasks and total work environment in such a way that a safe and healthy working condition is provided for the workers. (ERGONOMICS)2. A government regulation formulated primarily to enhance mobility of physically-challenged persons by requiring institutions to install......

Words: 1684 - Pages: 7

Free Essay

Quiz

...tengang-kawali C. ningas-kugon B. balat-sibuyas D. boses-palaka ____ 4. Ang pagitan ng hatinggabi at bukang liway-way, ay tinatawag na_______. A. madaling-araw C. tanghaling-tapat B. hatinggabi D. takip-silim ____ 5. Tubig na nanggagaling sa mga ilog, lawa at ibang maliit na bahagi ng tubig. Anong tambalang salita ang tinutukoy sa pangungusap? A. tubig-alat C. likas-yaman B. tubig-tabang D. matanglawin Melinda B. Zamudio Teacher Name of School San Diego Elementary School ----------------------- QUIZ...

Words: 316 - Pages: 2

Free Essay

Hist 415

...exam,quiz,Strayer,Latest,New,Project,Keller,Homework,Phoenix,Ashford, ACC 307,Course,Complete,All,Entire,final,Week,1,2,3,4,5,6, ACC 307,dq,discussion,question,assignment,midterm, ,exam,quiz,Strayer,Latest,New,Project,Keller,Homework,Phoenix,Ashford, ACC 344,Course,Complete,All,Entire,final,Week,1,2,3,4,5,6, ACC 344,dq,discussion,question,assignment,midterm, ,exam,quiz,Strayer,Latest,New,Project,Keller,Homework,Phoenix,Ashford, ACC 346,Course,Complete,All,Entire,final,Week,1,2,3,4,5,6, ACC 346,dq,discussion,question,assignment,midterm, ,exam,quiz,Strayer,Latest,New,Project,Keller,Homework,Phoenix,Ashford, ACC 403,Course,Complete,All,Entire,final,Week,1,2,3,4,5,6, ACC 403,dq,discussion,question,assignment,midterm, ,exam,quiz,Strayer,Latest,New,Project,Keller,Homework,Phoenix,Ashford, ACC 504,Course,Complete,All,Entire,final,Week,1,2,3,4,5,6, ACC 504,dq,discussion,question,assignment,midterm, ,exam,quiz,Strayer,Latest,New,Project,Keller,Homework,Phoenix,Ashford, ACC 560,Course,Complete,All,Entire,final,Week,1,2,3,4,5,6, ACC 560,dq,discussion,question,assignment,midterm, ,exam,quiz,Strayer,Latest,New,Project,Keller,Homework,Phoenix,Ashford, ACC 561,Course,Complete,All,Entire,final,Week,1,2,3,4,5,6, ACC 561,dq,discussion,question,assignment,midterm, ,exam,quiz,Strayer,Latest,New,Project,Keller,Homework,Phoenix,Ashford, ACC 565,Course,Complete,All,Entire,final,Week,1,2,3,4,5,6, ACC 565,dq,discussion,question,assignment,midterm,......

Words: 5653 - Pages: 23

Premium Essay

Quiz

...MKT 3352-001 Quiz Chapter 1 1. When choosing a certain brand or product for consumption or service that resembles you or who you want to be, that product is a sense of a ___________. A. Lifestyle statement B. global culture C. popular culture D. Interdependence product 2. A customer has been shopping at the same store for the past 30 years because her husband likes to go there. After her husband passed away she continues to shop there. The consumer is showing what kind of attachment? A. Self-Concept attachment B. Interdependence C. Love D. Nostalgic attachment 3. What is a basic objective of marketing? A. Marketing manipulates people’s wants and needs B. Create awareness for the consumer in their needs C. Marketing creates information for customers to do their own research D. Make people feel more envious of other products 4. The study of the processes involved when individuals or groups select, purchase, use, or dispose of products, services, ideas, or experiences to satisfy needs and desires is best described as____________? A. Consumer Behavior B. Customer Identity C. Customer Marketing D. All of the above E. Both A and B 5. Which of the following is NOT a stage in the consumption process? A. Prepurchase issues B. purchase issues C. Postpurchase issues D. Midpurchase issues E. All of the above are stages 6. The online means of communication, conveyance, collaboration, and cultivation among interconnected and interdependent......

Words: 421 - Pages: 2

Samsung 860 EVO 250GB 500GB 1TB 2TB SATA III M.2 mSATA Solid State Drive SSD | Music Torrents | аксессуары