Free Essay

Marketing

In: Business and Management

Submitted By natasasalappa
Words 3159
Pages 13
1. H ιστορία της ΙΟΝ ξεκινάει το 1927, όταν μία ομάδα μετόχων ανοίγει ένα εργοστάσιο παραγωγής σοκολάτας στην οδό Πειραιώς, στο Νέο Φάληρο, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα. Φιλοδοξία τους ήταν να γίνουν αναγνωρισμένοι σοκολατοποιοί ! Τα θεμέλια του σημερινού επιχειρηματικού βεληνεκούς της ΙΟΝ – ως μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες σοκολατοειδών και ζαχαρωδών προϊόντων – μπαίνουν μετά από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Με έδρα τον Πειραιά η εταιρεία θέτει τις βάσεις του σημερινού δικτύου πωλήσεων και διανομής της εταιρείας, ανοίγοντας το πρώτο της κατάστημα στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Σταδιακά έρχεται η επέκταση της εταιρείας σε νέους κλάδων ζαχαρωδών, όπως: τσίχλες, γκοφρέτες και σοκοπάστες.
Σήμερα, σε ένα πλήρως διεθνοποιημένο επιχειρηματικό περιβάλλον η ΙΟΝ παραμένει μία αμιγώς ελληνική σοκολατοποιία και διατηρεί αναλλοίωτη τη γεύση και την ποιότητα των προϊόντων της.
Το όνομα της εταιρείας προέρχεται από το αρωματικό λουλούδι ίον το εύοσμον, που είναι γνωστότερο σε όλους με το όνομα μενεξές. Ο μενεξές υπήρξε για εκατοντάδες χρόνια ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Τα άνθη του μενεξέ χρησιμοποιούνταν ευρέως στην παρασκευή γλυκισμάτων, ενώ το μέλι των ανθών του ήταν πολύ διαδεδομένο σε όλη την Ευρωπη.
Η απόλυτη ποιότητα και αξιοπιστία είναι οι κύριοι στόχοι της ΙΟΝ σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της, τόσο για τα προϊόντα που παράγει όσο και τη σχέση της με τους καταναλωτές, τους προμηθευτές της και τους εργαζόμενους της. Σκοπός της εταιρείας είναι η προσφορά προϊόντων απόλαυσης με τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας ώστε ο καταναλωτής να συνεχίσει να έχει ως πρώτη επιλογή το όνομα ΙΟΝ.
Η ΙΟΝ, ιδιαίτερα τα τελευταία 40 χρόνια στα οποία παραμένει σε ηγετική θέση στον κλάδο της σοκολάτας, κατέχει πολλές πρωτιές στο χώρο αναφορικά με τα προϊόντα που διαθέτει στην αγορά, αλλά και ως προς την επικοινωνία της, την οργάνωσή της και την κοινωνική προσφορά της.

Το 1947 για πρώτη φορά δημιουργεί τη σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα, τη γνωστή σε όλους ΙΟΝ Αμυγδάλου, η οποία μέχρι σήμερα είναι το πλέον αγαπητό είδος από την ευρεία γκάμα προϊόντων της. Η ΙΟΝ Αμυγδάλου παραμένει ηγέτης της αγοράς για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες. Το κλαδί της ανθισμένης μυγδαλιάς που χαρακτηρίζει τη συσκευασία της έγινε απόλυτο συνώνυμο στη συνείδηση των καταναλωτών με τη σοκολάτα αμυγδάλου. Μία σειρά από πρωτιές συνοδεύουν την παρουσία της ΙΟΝ όπως η πρώτη τετράγωνη σοκολάτα ελληνικής παραγωγής (Break) σε συσκευασία με εύκολο άνοιγμα, το σοκολατάκι με το ολόκληρο φουντούκι (Noisetta) και φυσικά τη Σοκοφρέτα της ΙΟΝ που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα της ελληνικής αγοράς στον κλάδο των ζαχαρωδών.
Για την παραγωγή των σοκολατένιων προϊόντων, οι διαφορετικές ποικιλίες κακαοβάλανων - των καρπών του κακαοδεντρου από όπου παράγεται το κακάο - ανακατεύονται σε προκαθορισμένες αναλογίες, σύμφωνα με την μυστική συνταγή κάθε σοκολατοποιού. Η Ιον εξασφαλίζει υψηλή γευστική ποιότητα εισάγοντας εκλεκτές ποικιλίες οι οποίες αναμιγνύονται με πείρα και φροντίδα
Η ΙΟΝ υπήρξε πρωτοπόρος όχι μόνο στα προϊόντα που προσέφερε στο καταναλωτικό κοινό, αλλά και στους τρόπους παρουσίασης και προώθησής τους. Στις δεκαετίες του '60 και '70 η ΙΟΝ ήταν από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες που χρησιμοποίησαν ενεργά την διαφήμιση, πρώτα την έντυπη και τον κινηματογράφο και αργότερα, με την εξάπλωση της τηλεόρασης, την τηλεοπτική. Ιδιαίτερα, η ΙΟΝ Αμυγδάλου επηρέασε βαθιά όχι μόνο τις γευστικές προτιμήσεις των Ελλήνων φίλων της, αλλά και την πορεία της εγχώριας διαφημιστικής δημιουργίας, καθώς ήταν από τα πρώτα προϊόντα που προβλήθηκαν στις σελίδες δημοφιλών περιοδικών της εποχής, όπως ο “Ταχυδρόμος” και το “Ρομάντζο” καθώς και σε αγαπημένες ραδιοφωνικές εκπομπές.
Σήμερα η ΙΟΝ χρησιμοποιεί τόσο τα καθιερωμένα μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, κινηματογράφο, τύπο) ενώ συγχρόνως, δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στην παρουσίαση του brand και των προϊόντων της στα σημεία πώλησής τους, το οποίο εμφανίζεται μαζί με την επιγραφή “ΙΟΝ – ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ”. Παράλληλα, εμφανίζεται και στο διαδίκτυο αναβαθμίζοντας από το 2005 την διαδικτυακή της παρουσία.
Μέσα από την κεντρική ιστοσελίδα της παρέχει την δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής στο newsletter του “ΙΟΝ- ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ” οποίο ξεδιπλώνεται σαν περιτύλιγμα σοκολάτας και φέρνει κάθε μήνα στους αναγνώστες όλα τα νέα της ΙΟΝ.
Η ΙΟΝ Αμυγδάλου παραμένει το πλέον αγαπημένο και αναγνωρίσιμο brand σοκολάτας στην ελληνική αγορά, γεγονός που συνοψίζεται εύστοχα στο γνωστό σλόγκαν που συνοδεύει την επικοινωνία της, “Η πρώτη σου αγάπη και παντοτινή”. Το σλόγκαν αυτό ξεχωρίζει στην προώθηση μέσα από διαφημιστικά σποτ για την συγκεκριμένης σοκολάτα, της τελευταίες δύο δεκαετίες. Δίπλα του φιγουράρουν τα άνθη αμυγδαλιάς που αποτελούν χαρακτηριστικό της σοκολάτας ΙΟΝ Αμυγδάλου από τότε που δημιουργήθηκε η συσκευασία της. Τα θέματα των διαφημιστικών σποτ εμφανίζουν ρομαντικές και νοσταλγικές στιγμές τονίζοντας το γεγονός ότι κάποια ευχάριστη στιγμή της ζωής μας συνδυάζεται με μια σοκολάτα ΙΟΝ Αμυγδάλου
Για τους περισσότερους Έλληνες το όνομα "ΙΟΝ" δεν παραπέμπει μόνο στη μοναδική γεύση της αυθεντικής ελληνικής σοκολάτας, αλλά και στην ίδια τους την προσωπική ιστορία, από την παιδική τους ηλικία μέχρι σήμερα. Το όνομα "ΙΟΝ" συνδέεται με αμέτρητες γλυκές αναμνήσεις από τη ζωή κάθε Ελληνίδας και Έλληνα.
Η ΙΟΝ μέσα από την συνεπή παρουσία της σαν εταιρεία αλλά και την προώθηση των προϊόντων της έχει δημιουργήσει μία “μακροχρόνια και ευτυχισμένη σχέση” με του καταναλωτές. Η σχέση αυτή στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ποιότητα των προϊόντων της η οποία με την σειρά της υπαγορεύτηκε από τις αρχές και τις αξίες των ιδρυτών της. Ο στόχος των διαφημιστικών της εκστρατειών είναι αφενός να τονίσουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων και αφετέρου να διατηρηθεί αυτή η σχέση εμπιστοσύνης την οποία υπενθυμίζουν αρκετά συχνά στους καταναλωτές. Με αυτό το τρόπο η επωνυμία ΙΟΝ είναι πλέον συνυφασμένη στην Ελλάδα με τη σοκολατένια γεύση και απόλαυση αλλά και με τη καλή φήμη και το κύρος μιας εταιρείας με μακρά παράδοση.

Η ΕΤΑΙΡΙΑ
Από το 1930 εώς σήμερα, το όνομα ΙΟΝ έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμο της σοκολάτας στην Ελλάδα χάριν στην εμμονή της εταιρίας στην ποιότητα, την καινοτομία και την ξεχωριστή γεύση των προιόντων της.
Η ιστορία της ΙΟΝ ξεκινάει το 1930, όταν μια ομάδα μετόχων ανοίγει ένα εργοστάσιο παραγωγής σοκολάτας στην οδό Πειραιώς, στο νέο Φάληρο, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα. Φιλοδοξία τους ήταν να γίνουν αναγνωρισμένοι σοκολατοποιοί! Το πρώτο καταστατικό της εταιρίας ΙΟΝ Α.Ε. δημοσιεύεται στο υπ’ αριθμό 267/23.9.1930 φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
Στη συνέχεια η ΙΟΝ Α.Ε. εξαγοράζει την εταιρία ΝΑSKO Α.Ε., σημαντική βιομηχανία παραγωγής καραμέλας και άλλων ζαχαρωδών προιόντων.
Τα θεμέλια του σημερινού επιχειρηματικού βεληνεκούς της ΙΟΝ – ως μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες σοκολατοειδών και ζαχαρωδών προιόντων – μπαίνουν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο , όπου η εμπορική εταιρία ‘’Αδελφοί Ι. Κωτσιόπουλοι’’, αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση των προιόντων ΙΟΝ και ΝΑSKΟ.
Σταδιακά έρχεται και η επέκταση της εταιρίας σε νέους κλάδους ζαχαρωδών, όπως τσίχλες, γκοφρέτες και σοκοπάστες.
Η ΙΟΝ, ιδιαίτερα τα τελευταία 40 χρόνια στα οποία διατηρεί ηγετική θέση στον κλάδο της σοκολάτας, κατέχει πολλές πρωτιές στον χώρο αναφορικά με τα προιόντα που διαθέτει στην αγορά, αλλά και ως προς την επικοινωνία της, την οργάνωσή της και την κοινωνική προσφορά της.
Πρώτη λάνσαρε στην ελληνική αγορά τη σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα, η οποία μέχρι σήμερα είναι το πλέον αγαπητό είδος από την ευρεία γκάμα προιόντων της. Η ΙΟΝ Αμυγδάλου παραμένει ο ηγέτης της αγοράς για περισσότερο από 4 δεκαετίες. Η σειρά σοκολατών Break αποτελεί μια ακόμα καινοτομία στην ελληνική αγορά ως η πρώτη τετράγωνη σοκολάτα ελληνικής παραγωγής σε συσκευασία με εύκολο άνοιγμα, καθώς και μια πλούσια γκάμα νέων γεύσεων.
Οι καινοτομίες της ΙΟΝ δεν περιορίζονται μόνο στα προιόντα ή την προώθησή τους.Στις δεκαετίες του ’60 και του ’70 η ΙΟΝ ήταν από τις πρώτες εταιρίες στην Ελλάδα που χρησιμοποίησαν ενεργά την διαφήμιση, πρώτα την έντυπη και αργότερα με την εξάπλωση της τηλεόρασης , τα διαφημιστικά σποτ. Αλλά και ως προς την οργάνωση των πωλήσεών της, τη διανομή και την εξυπηρέτηση των πελατών της η εμπορική εταιρία ‘’Αδελφοί Ι. Κωτσιόπουλοι’’ έφερε καινοτομίες πρωτόγνωρες για την ελληνική πραγματικότητα. Με δικά της κέντρα διανομής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο, δικό της δίκτυο πωλητών και αντιπροσώπων, καλύπτει και εξυπηρετεί το σύνολο της ελληνικής αγοράς.
Αναπτύσσει επίσης σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα με στόχο κυρίως Βαλκανικές χώρες, τον Αραβικό κόσμο, την Αίγυπτο, την Κύπρο, καθώς και τη Β. Αμερική. Περίπου το 10% του παραγόμενου προιόντος της ΙΟΝ εξάγεται στις παραπάνω χώρες.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η ΙΟΝ φροντίζει ιδιαίτερα για την επιμόρφωση των εργαζομένων της με διάφορα σεμινάρια, αλλά και για την ψυχαγωγία τους, με τη διοργάνωση εκδρομών και άλλων εκδηλώσεων, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για θέματα ιατρικής περίθαλψης, με τη λειτουργία ιατρείου και κοινωνικής υπηρεσίας.
Η ιδεολογία της ΙΟΝ
Όσοι, Έλληνες ή ξένοι, ασχολούνται με την εθνική μας οικονομία εστιάζουν την προσοχή τους στα βασικά αίτια των μεγάλων προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, μεταξύ των οποίων η αποβιομηχανοποίηση και η μείωση της ανταγωνιστικότητας. Τις τελευταίες δεκαετίες, πολλές ελληνικές βιομηχανίες εξαγοράστηκαν από πολυεθνικούς κολοσσούς που συνεχίζουν την δραστηριότητά τους στην χώρα μας μέσα σε πολύ ευρύτερα δεδομένα «κριτηρίων» αλλά και «δυνατοτήτων» από αυτά που είχαν ή διέθεταν οι ιδρυτές ή οι τελευταίοι ιδιοκτήτες τους. Από τις βιομηχανίες που εξαγοράστηκαν όμως, είναι φυσικό να απουσιάζει πλέον (τουλάχιστον στον βαθμό που υπήρχε) η «ελληνική ιδεολογία» μέσα στην διοίκηση ή τις επιχειρηματικές αποφάσεις μιας πολυεθνικής ιδιοκτησίας που είναι υποχρεωμένη να προσαρμόζεται στα δεδομένα της παγκοσμιοποίησης. Στις μέρες μας, υπάρχουν ακόμα μερικά χαρακτηριστικά διαμάντια στον χώρο της ελληνικής βιομηχανίας που εξακολουθούν να επιμένουν … ελληνικά!

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ LACTA: * Θέτοντας ως κύριο κοινό στόχο για τη μάρκα το ηλικιακό εύρος 15-24, τότε στρατηγικά πρέπει να λάβουμε υπόψη μας: * Πως η BREAK είναι το εν δυνάμει αντίπαλο δέος για τη LACTA: * όχι μόνο εξαιτίας της εγγενής δυναμικής της, * αλλά και κάτω από την ανάγκη να βάλουμε σε τέρμα την οποιαδήποτε σύγκριση της ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ με τη LACTA. * Αυτό σημαίνει πως πρέπει να αναθέσουμε την ανάλογη βαρύτητα στην προσπάθεια μας για να υποστηρίξουμε την μάρκα μας ουσιαστικά και αποδοτικά.
Η BREAK έχει τα απαραίτητα φόντα να μπορέσει να αναπτύξει μια προσωπικότητα που θα είναι ελκυστική προς ταύτιση για το συγκεκριμένο κοινό, αλλά και την ευελιξία της γκάμας για να αντιπαρατεθεί στις κατά καιρούς καινούριες προτάσεις της LACTA. * Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε ένα κύριο χαρακτηριστικό του νεανικού κοινού στο οποίο απευθυνόμαστε, το οποίο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η LACTA: * Καταναλωτική αλήθεια: Η ζωή μου είναι γρήγορη με πολλά ερεθίσματα και μεγάλη πολυπλοκότητα. Θέλω και οι απολαύσεις μου να ακολουθούν τους ρυθμούς μου.

Μιας και επηρεάζομαι από πολλές και διαφορετικές επιλογές που έχω, πρέπει να με κάνεις «δικό» σου, έχοντας ΜΙΑ ισχυρή και μονοσήμαντη σημασία με την οποία θα μπορώ να ταυτιστώ.

| 2007 | 2008 | 2009 | Κύκλος εργασιών | 81.142.661,78€ | 89.973.613,71€ | 90.953.027,70€ | Καθαρά κέρδη | 4.040.991,93€ | 5.180.636,29€ | 4.854.890,89€ | Σύνολο προσωπικού | 1080 | 1051 | 1080 |

Η σοκολάτα lacta έχει κάνει πολλές διαφημιστικές καμπάνιες στην τηλεόραση όπως και στο ραδιόφωνο. Ακόμη έχει διαφημιστεί σε έντυπες μορφές.

2. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

* Η BREAK έχει ξεκάθαρη δυναμική ως μάρκα που αυτή τη στιγμή δεν είναι πλήρως αξιοποιημένη και ενεργοποιημένη. * Είναι μια μάρκα η οποία έχει σταθερά συνδεθεί με μικρότερες ηλικίες, όπως ήταν και ο αρχικός της σχεδιασμός, επιδεικνύοντας μια «εφηβική» υπόσταση και τάση. * Πέραν τούτου όμως, οι καταναλωτές έχουν μια «θολή» εικόνα για τη μάρκα και τη προσωπικότητα της, και το μόνο άλλο στοιχείο που μπορούν να διακρίνουν είναι η μεγάλη και ιδιαίτερη «γκάμα» γεύσεων.
.

* Πιο συγκεκριμένα οι 15-24 χαρακτηρίζονται από: * Είναι αυτοί που θέλουν να περνάνε καλά, είναι εξωστρεφείς, δραστήριοι, τολμηροί, ζουν έντονα. * Γενικότερα αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι η τάση τους για δοκιμή με στόχο την καλοπέρασή τους. * Λειτουργούν εντός ομάδας, βγαίνουν με φίλους, και οι πιο μεγάλοι σε ηλικία θέλουν να έχουν τον έλεγχο των καταστάσεων και να διακριθούν.
Θέλουν όμως και να βρίσκουν μάρκες που να μπορούν να γίνουν μέρος της προσωπικότητας τους. * Αυτό μεταφράζεται στην ανάγκη του να συνειδητοποιήσουμε πως η BREAK πρέπει να αναπτύξει ΜΙΑ ταυτότητα που θα καλύπτει τις εξής προϋποθέσεις: * Να είναι ανατρεπτική με έναν αληθινό και σχετικό τρόπο στις τάσεις και συμπεριφορές της νεολαίας για να μπορέσει να θεωρηθεί ως άξια ταύτισης και οικειοποίησης. * Να είναι βασική και μονοσήμαντη, αλλά ευέλικτη για να μπορεί να αλλάζει «συχνά» ακολουθώντας το πιο «ευμετάβλητο» νεανικό κοινό-στόχο, αλλά και να έχει πολλαπλές επικοινωνιακές εφαρμογές .

* Να μπορεί να έχει στην ουσία της την έννοια (και πλεονέκτημα) της ευρείας επιλογής, αλλά να μη στηρίζεται απευθείας σε αυτή: * Με αυτό τον τρόπο δε θα χρειαστεί να «κατακερματίζεται» διαιρούμενη σε γεύσεις * Αλλά θα μπορεί να είναι ευέλικτη στο να αντέχει την οποιαδήποτε ανάγκη «τακτικής» υποστήριξης νέων προσαρτήσεων στη γκάμα BREAK. BREAK = ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ
1ο επίπεδο = Ποικιλία
2ο επίπεδο = Χρήση Μέσων που είναι μέρος της καθημερινής ζωής και εμπειρίας του κοινού-στόχου μας
3ο επίπεδο = Τόνος φωνής και στοιχεία προσωπικότητας (μοντέρνο, πρωτότυπο, νεανικό, Χιουμοριστικό)
3. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 2009 ΣΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ BREAK ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ: 54.633.147,06
ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ: 66.697.170,69
ΚΑΘΑΡΑ ΠΑΓΙΑ: 43.891.277,36
ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ: 121.460.706,98
ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: 106.056.691,40
ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ: 4.756.799,25
Για να διαφημίσω την σοκολάτα BREAK και να την κάνω περισσότερο ελκυστική από την σοκολάτα LACTA θα επενδύσω ένα ποσό την τάξεως των 30.000.000
4-5. ANAΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓHΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ: * Η πρόταση της επικοινωνιακής τοποθέτησης που θα βάλει τα θεμέλια ώστε η BREAK να αντιπαραταχθεί επάξια και αποδοτικά στη LACTA:
Επαναλανσάρισμα: Προσεγγίζοντας τους νέους…

Νέα τηλεοπτική επικοινωνία
Ραδιοφωνικά spots
Χρήση ψηφιακών Μέσων:
Web banners για καμπάνια στο Internet 2. Ανασχεδιασμός/Ανανέωση microsite www.break.gr

3.Προβολή σε μεγάλα & κεντρικά σημεία που συχνάζουν οι νέοι (π.χ. Mall) μέσω των κινητών τους τηλεφώνων (SMS/Bluetooth με video από τη νέα καμπάνια ή/και προϊοντικά μηνύματα)

Έχουμε λοιπόν
-1-ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ/INTERNET Με στόχο την ενδυνάμωση της εικόνας του προϊόντος στο νεανικό κοινό
Προτείνουμε χρήση ΝΕΩΝ ΜΕΣΩΝ
INTERNET/ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Σύγχρονη εικόνα / Διαφοροποίηση Διαδραστικότητα Υψηλή Διείσδυση στο κοινό-στόχος: 52% των νέων 15-24 χρησιμοποιούν Internet κάθε μήνα Διείσδυση κιν/φου :22% πηγαίνουν 1φορά τον μήνα τουλάχιστον Δυνατή παρουσία του ανταγωνισμού

Πώς θα επικοινωνήσουμε στο INTERNET/ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Επικοινωνία μέσω banner campaign σε : μουσικά sites sites για gamers ψυχαγωγικά sites οδηγούς πόλης

SITES / IΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ avopolis.gr, zoo.gr, athinorama.gr, superstar.gr, athensvoice.gr

Επικοινωνία μέσω banner campaign σε περιβάλλον social networking
ΙΣΤΟΧΩΡΟΙ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ zoo.gr, hi5.com, msn, hotmail spaces

-2- AΝΑΝΕΩΣΗ MICROSITE ΤΗΣ BREAK
Η νέα εικόνα της ιστοσελίδας της Break
Πλήρως ανανεωμένη και μοντέρνα εικόνα της ιστοσελίδας
Καθώς και Εικαστικό που επιτρέπει την εύκολη πλοήγηση των χρηστών σε όλες τις σελίδες της ιστοσελίδας

-3- ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ
Το κινητό είναι πια μέρος της καθημερινότητάς μας…

Όλοι χρησιμοποιούν καθημερινά το κινητό!
Το κινητό έχει γίνει προέκταση του ανθρώπινου σώματος
Το κινητό είναι η τρίτη οθόνη!
Το κινητό είναι το νέο μέσο διαφήμισης! Αυτό το νέο μέσο έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά της διαφήμισης
(Οι δαπάνες σε Νέα Μέσα θα αυξάνονται 50% κάθε χρόνο αντιπροσωπεύοντας το 5% της συνολικής δαπάνης μέσων μέχρι το 2011. Booz Allen) * Ένας διαγωνισμός μέσω Κινητού τηλεφώνου θα ενισχύσει περαιτέρω την εικόνα της μάρκας και παράλληλα θα προωθήσει το ανανεωμένο προφίλ της BREAK
Ο SMS διαγωνισμός μπορεί να διενεργηθεί με δύο τρόπους
Α. Με μοναδικούς κωδικούς τυπωμένους στις συσκευασίες
Β. Με λέξη-κλειδί * Α. Στόχος της ενέργειας είναι η ενίσχυση της εικόνας της μάρκας. Ο καταναλωτής καλείται να στείλει, σε συγκεκριμένο πενταψήφιο νούμερο, μία συγκεκριμένη λέξη-κλειδί (BREAK) και το ονοματεπώνυμό του για να κερδίσει δώρα είτε άμεσα, είτε μετά από μία τελική κλήρωση ένα από τα δώρα του διαγωνισμού * Β. Στόχος της ενέργειας είναι η ενίσχυση της εικόνας της μάρκας και η αύξηση πωλήσεων των προϊόντων. Ο καταναλωτής καλείται να στείλει, σε συγκεκριμένο πενταψήφιο νούμερο, τον μοναδικό κωδικό που θα βρει μέσα στη συσκευασία μαζί με το ονοματεπώνυμό του για να κερδίσει δώρα είτε άμεσα, είτε μετά από μία τελική κλήρωση.
Με σκοπό την ενίσχυση της διαδραστικότητας και κατ’επέκταση την αύξηση του ενδιαφέροντος για τους διαγωνισμούς, μικρά κουίζ μπορούν να στέλνονται καθ’ όλη τη διάρκεια στους συμμετέχοντες, αυξάνοντας παράλληλα και τις πιθανότητές τους στις τελικές κληρώσεις. * Η επικοινωνία των διαγωνισμών στο κοινό – στόχος θα γίνει μέσω : * Internet Βanners * Προσαρμογή στο τηλεοπτικό υλικό
-ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ-
Το ραδιόφωνο λειτουργεί συμπληρωματικά στην τηλεόραση και το διαδίκτυο και υπενθυμίζει στους καταναλωτές την διαφημιστική καμπάνια.Ο ραδιοφωνικός σταθμός που θα επιλεχθεί είναι το ΡΥΘΜΟΣ 94,9 FM και ο SFERA 102,2 FM, ραδιοφωνικοί σταθμοί με μεγάλη ακροαματικότητα που ταιριάζουν στο target group της Break.

* Παρουσία της Break με το τηλεοπτικό σποτ μας στις οθόνες του δικτύου GOODYSnet
Το Goodysnet είναι το μεγαλύτερο interactive ψυχαγωγικό δίκτυο στην Ελλάδα, ένα “virtual” σημείο συνάντησης όπου κάνεις φίλους, παίζεις παιχνίδια SMS, ενημερώνεσαι ... δικτυώνεσαι.

Το πρόγραμμα προβάλλεται καθημερινά απο τις 11:00 μέχρι και τις 02:00 και περιλαμβάνει
Goodysnet Top 10 - Ωριαία εκπομπή όπου παρουσιάζονται αποκλειστικά τα 10 δημοφιλέστερα video clips της προηγούμενης ημέρας. Παράλληλα γίνονται, ζωντανά,αφιερώσεις μέσω SMS.
Hit Machine - Ωριαία εκπομπή με τις τελευταίες ελληνικές και ξένες επιτυχίες non - stop μόνο απο τις οθόνες του Goodysnet!.
Goodysnet Party – Δύο ώρες με επιλεγμένα video clips τραγουδιών με ... νόημα, παιχνίδια και θέματα προς SMSing!
Dance Club – Δύο ώρες χορευτικής μουσικής που ανεβάζουν τη διάθεση εν όψει Σαββατοκύριακου!
1 of 2 – Ωριαία εκπομπή όπου μέσω SMS (HIT1 ή HIT2 στο 4330) το κοινό ψηφίζει το αγαπημένο του video clip και διαμορφώνει το πρόγραμμα του Goodysnet.

Πλεονεκτήματα Διαφημιστικής Προβολής στο Goodysnet

-Στοχευμένη επικοινωνία στο νεανικό κοινό 12-24 ετών (87% επί του συνολικού πληθυσμού)
-Βασικό όχημα επικοινωνίας για ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας στην περιφέρεια
-Μεγιστοποίηση της κάλυψης σε Πανελλαδικό επίπεδο (γεωγραφική κάλυψη/κατανομή καταστημάτων).

Ενδεικτικό Κόστος ανά μήνα: 10.000 € για 200 εμφανίσεις

* Ο ΚΟΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΕΙΝΑΙ:
15-24 ετών
Κύρια χαρακτηριστικά * Εξωστρεφείς, δραστήριοι, τολμηροί * Θέλουν να ζουν έντονα & να περνάνε καλά * Με τάση για δοκιμή με στόχο την καλοπέραση * Λειτουργούν εντός ομάδας και θέλουν τον έλεγχο & τη διάκριση * Επιλέγουν μάρκες που να μπορούν να γίνουν μέρος της προσωπικότητάς τους
Κύρια αλήθεια
Μιας και επηρεάζομαι από πολλές & διαφορετικές επιλογές που μου δίνουν, πρέπει να με κάνεις δικό σου με ΜΙΑ ισχυρή & μονοσήμαντη σημασία με την οποία θα μπορώ να ταυτιστώ..
6
Α)ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Η Καμπάνια θα αναπτυχθεί από μέσα Νοεμβρίου μέχρι μέσα Δεκεμβρίου με υψηλές εβδομαδιαίες πιέσεις, σε όλους τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς Πανελλαδικής εμβέλειας με στόχο την άμεση ενημέρωση του κοινού στόχος. Θα χρησιμοποιηθούν δύο spots 30” τα οποία θα εναλλάσσονται μέσα στην ημέρα με την ίδια βαρύτητα Η επιλογή των τηλεοπτικών προγραμμάτων στους Πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς θα γίνει βάσει των ερευνών, AGB & TGI.

Τα χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν είναι 50.000 ευρώ για κάθε διαφήμιση όπου θα προβάλετε στο mega κατά την διάρκεια του σίριαλ ‘PATTY’ και ‘η ζωή της άλλης’

Β) ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Το λανσάρισμα της επικοινωνίας στο Πανελλαδικό Ραδιόφωνο θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την τηλεοπτική καμπάνια με δύο μηνύματα 30”και 35” τα οποία θα εναλλάσσονται μεταξύ τους
Η διαφήμιση θα παίζετε σε δύο σταθμούς 94.9 και 102.2 .Θα παίζετε 4 φορές την μέρα για30 μέρες με 140.000 ευρώ
Γ)ΙΝΤΕΡΝΕΤ
Όλα τα site που προανέφερα θα τα χρησιμοποιήσω για 30 μέρες και θα κοστίσουν 150.000 ευρώ
Δ)ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΓΙΑ ΤΑ GOODYS
Αυτό το site που θα βάλουμε θα κοστίσει 15.000 ευρώ για 30 μέρες

ΠΗΓΕΣ
1. Διαφημιστική Εταιρία Αdel Saatchi and Saatchi
2. ΒREAK www.break.gr
3. ION www.ion.gr…...

Similar Documents

Premium Essay

Marketing

...focus inward on the organization’s needs instead of outward (the customer’s needs). • Product is aimed at everyone. • Firms want to profit through maximizing sales volume. • Promotion to achieve goals. 2. Describe some of the characteristics of a firm that would follow a marketing orientation. Marketing orientation is “a philosophy that assumes that a sale does not depend on an aggressive sales force but rather than on a customer’s decision to purchase a product; it is synonymous with the marketing concept.” • Unlike sales orientation, a firm would focus outward on the customers wants and needs. • The goal of a firm is to satisfy customers wants and needs and delivering superior value. • The target is specific groups of people. • Where sales orientation profits by sales volume, marketing orientation firms profit with good feedback from customers or customer satisfaction. • It’s more about marketing and less about selling (less persuasion). • Firms identify what customers want and have businesses give them what they want efficiently. 3. In what ways does McDonald's embody both a marketing and a societal marketing orientation? Do some internet research if necessary. McDonald’s embodies a marketing orientation by targeting specific groups like children, back in the 80s it was senior citizens, and in the 90s, it was “young urban professionals”. McDonald’s change as the market change. Back then, it started with catering to “quality, service, and cleanliness” (QSC)......

Words: 1110 - Pages: 5

Premium Essay

Marketing

...oriented philosophy is so important. The phrase market-oriented is used in marketing conversations as an adjective describing a company with a marketing orientation. Market orientation more describes the company's approach to doing business. Market-oriented defines the company itself. If a company is market-oriented, its board and executive leadership believe that the best way to succeed is to prioritize the marketplace above products. This usually goes over well with customers, but the company also must have adequate research and development to provide what the market wants. Hence, a market-oriented organization is one whose actions are consistent with the marketing concept. Difference Between Marketing Orientation & Market Oriented by Neil Kokemuller, Demand Media http://smallbusiness.chron.com/difference-between-marketing-orientation-market-oriented-14387.html Marketing is a management process and management support for marketing concept is very important element in success. If a company wants to be successful then it is market oriented. Marketing involves identifying the customer requirements and estimate the customer requirements in future. It requires planning which is very important process of marketing. To satisfy the needs the business should provide benefits – offering right marketing at right time at right place. Generally market based companies adopt strategic level marketing that defines the mission and long term objectives of the......

Words: 716 - Pages: 3

Premium Essay

Marketing

... Marketing is the process of communicating the value of a product or service to customers. Marketing might sometimes be interpreted as the art of selling products, but selling is only a small fraction of marketing. As the term "Marketing" may replace "Advertising" it is the overall strategy and function of promoting a product or service to the customer. From a societal point of view, marketing is the link between a society’s material requirements and its economic patterns of response. Marketing satisfies these needs and wants through exchange processes and building long term relationships. The process of communicating the value of a product or service through positioning to customers. Marketing can be looked at as an organizational function and a set of processes for creating, delivering and communicating value to customers, and managing customer relationships in ways that benefit the organization and its shareholders. Marketing is the science of choosing target markets through market analysis and market segmentation, as well as understanding consumer buying behavior and providing superior customer value. There are five competing concepts under which organizations can choose to operate their business; the production concept, the product concept, the selling concept, the marketing concept, and the holistic marketing concept. The four components of holistic marketing are relationship marketing, internal marketing, integrated marketing, and socially responsive marketing.......

Words: 1759 - Pages: 8

Premium Essay

Marketing

...Assessment: MKC1 Market Environmental Variables Reading: Contemporary Marketing: Chapter 3 Questions: 1. How would you categorize Generation X using the five segments of the marketing environment? A: Competitive Environment B: Political-legal environment C: Economic environment D: Technological environment E: Social-cultural environment 2. Joe and Ryan both have storefronts in the local mall. Joe sells candies and Ryan sells pretzels. Are Joe and Ryan in direct competition with each other? A: Yes B: No Consumer Behavior and Marketing Reading: Contemporary Marketing: Chapter 5 Questions: 1. Rachel and Sarah’s parents always purchased groceries from the local Aldi marketplace. What is this type of behavior an example of? A: Cultural influences B: Social Influences C: Personal factors 2. Maryanne purchases Maxwell House coffee every two weeks from the grocery. What is this type of behavior an example of? A: Routinized Problem Solving B: Limited problem solving C: Extended problem solving 3. Aaron does research on several local colleges before applying to his first three choices. This is an example of: A: High – involvement purchase decision B: Low – involvement purchase decision Marketing Plans Reading: Contemporary Marketing: Chapter 2 + Ch. 2 Appendix Web sites: http://www.jpec.org/handouts/jpec33.pdf http://www.netmba.com/marketing/process/ Questions: 1. Strategies are designed to meet......

Words: 8933 - Pages: 36

Premium Essay

Marketing

...Defining Marketing Paper ShuMikki Stinson MKT/351 Thomas Collins August 26, 2013 Marketing is a tool that can help business owners to prosper with their product. Marketing can be defined as an instrument that is helpful to individuals to promote their goods in their unique way that other people items would not be an eye-catcher. It is vital to know that the key thing for every marketing tool that the individual uses will be used for the proper reasons. By the individual using marketing tools in the proper way, the individual will reach their marketing level in which they wish to be at. There are side effects when it comes to the marketing tools and the techniques which they do not work properly as it was intended too. There are numerous of definitions that relate to the marketing field. According to William D. Perreault, the author of Basic Marketing, the best definition of marketing is the performance of activities that seek to accomplish an organization’s objectives by anticipating customer or client needs and directing a flow of need satisfying goods and services from producer to customer or client. (William D. Perreault, 2011). Marketing is important because it can be a benefit for a business or a hardship. Respectable marketing methods can make a transformation between a concrete upsurges in sales to an impasse circumstances on a quality merchandise. Marketing can be as simple as having a general conversation, which is usually the case in the long run. Marketing......

Words: 767 - Pages: 4

Premium Essay

Marketing

...*/introduction Critically evaluates the marketing planning process Discusses impediments to effective implementation of marketing plan Introduction The leading exponents of the marketing planning have been warned of the communications factors, operational, cultural and managerial in which frequently impede the effective implementation of the marketing planning programmers in the past two decades. (Cravens, 1998; Doyle, 1998; Greenley, 1982; Leeflang and de Mortanges, 1996; McDonald, 1992a, b; 1995; Piercy and Morgan, 1994; Jain, 1993; Simkin, 1996a, b; Verhage and Waarts, 1988). There have some specific guidance are offered in the recent years to assist marketing managers overcoming those internal organisational and in pre-empting forces (cf. Cravens, 1998; Dibb et al., 1996; Lings, 1999; Piercy, 1997; 1998; Simkin, 2000). Yet, the recent research has shows barriers to the implementation of programmes and marketing strategies. (Dibb and Simkin, 2001; Simkin, 2000). Another key barrier is indicating impeding the deployment of effective marketing practices used to be the lack in most marketing function or either in organisations. (cf. McDonald, 1992a, b; Piercy and Morgan, 1994). The research are shows this is a no longer to the case with the bulkiness businesses professing to have a marketing department undertaking not only promotion and customer research,but are relate to the Kotleresque textbook approach to marketing management (Dibb and Simkin, 1997;......

Words: 1580 - Pages: 7

Premium Essay

Marketing

...Marketing MKT 421 Marketing According to “American Marketing Association” (2013), “Marketing is the activity, set of institutions, and processes for creating, communicating, delivering, and exchanging offerings that have value for customer, clients, partners, and society at large.” The American Marketing Society has grown to be the largest marketing associations in the world. The members work, teach, and study in the field of marketing across the globe. Another definition of marketing is according to “About.com Investors” (2013), “Marketing is an activity. Marketing activities and strategies result in making products available that satisfy customers while making profits for the companies that offer those products.” Organizations success lies in marketing and it is the heart of the success. The marketing introduces a product or service to potential customers. An organization can offer the best service or product in the industry but the potential customers would not know about it without marketing. Sales could crash and organizations may close without marketing. For a business to succeed the product or service that is provided needs to be known to the potential buyers. Getting the word out is important part of marketing in any organizational success. Product or service awareness is created by marketing strategies. If marketing is not used the potential customers will never be aware of the organizational offerings and the organization will not have the opportunity to......

Words: 776 - Pages: 4

Premium Essay

Marketing

...MARKETING PLAN RESEARCH DEFINITION: A marketing plan is a business document written for the purpose of describing the current market position of a business and its marketing strategy for the period covered by the marketing plan. Marketing plans usually have a life of from one to five years. PURPOSE: The purpose of creating a marketing plan is to clearly show what steps will be undertaken to achieve the business' marketing objectives. CONTENT OF MARKETING: A marketing plan for a small business typically includes Small Business Administration Description of competitors, including the level of demand for the product or service and the strengths and weaknesses of competitors. 1. Description of the product or service, including special features 2. Marketing budget, including the advertising and promotional plan 3. Description of the business location, including advantages and disadvantages for marketing 4. Pricing strategy 5. Market Segmentation The main contents in marketing plan are: * Executive Summary Brief statement of goals and recommendations based on hard data. * Environmental Analysis Presents data on the market, product, competition, distribution, macro-environment. (Product fact book) S.P.I.N.S. Situation “Where am I”, Problem identification/Implications “What is happening”, Needs Assessment “Why is it happening”, Solutions “What can I do about it” Market Situation: Data on target market, size and growth for past......

Words: 579 - Pages: 3

Premium Essay

Marketing

...ASB-1104 Introduction to Marketing Assignment 1 In view of the dynamic nature of the marketing environment, to what extent do you consider consumers to be, in practice, central to marketing activities? Name: ZHUOMING AN Student No: 500356688 Tutor: David James Introduction What is marketing? The answer is not changeless. There are some different definitions about marketing. The Chartered Institute of Marketing define that "Marketing is the management process responsible for identifying, anticipating and satisfying consumers' requirements profitably." (CIM). Taking a concern into this definition, it indicates that marketing begins before a product or service is developed. In additional, it also explain that marketing involves identifying an unsatisfied consumer need or want and determining if a profitable opportunity exists. Another definition is that “A social and managerial process by which individuals and groups obtain what they need and want through creating and exchanging products and value with others." (Kotler et al., 2005). The basic idea of this definition is that core to all marketing activities is customer satisfaction, which means marketing is an ongoing process as consumer demands and the environment is constantly changing. Products need to adapt as demands change. At the same time, marketing does not involve misleading, tricking or manipulation the customer. The Jobber also define the marketing is "The achievement of corporate goals through......

Words: 1933 - Pages: 8

Premium Essay

Marketing

...Marketing is the process of communicating the value of a product or service to customers, for the purpose of selling that product or service. Marketing can be looked at as an organizational function and a set of processes for creating, delivering and communicating value to customers, and customer relationship management that also benefits the organization. Marketing is the science of choosing target markets through market analysis and market segmentation, as well as understanding consumer behavior and providing superior customer value. From a societal point of view, marketing is the link between a society’s material requirements and its economic patterns of response. Marketing satisfies these needs and wants through exchange processes and building long term relationships. Organizations may choose to operate a business under five competing concepts: the production concept, the product concept, the selling concept, the marketing concept, and the holistic marketing concept.[1] The four components of holistic marketing are relationship marketing, internal marketing, integrated marketing, and socially responsive marketing. The set of engagements necessary for successful marketing management includes capturing marketing insights, connecting with customers, building strong brands, shaping the market offerings, delivering and communicating value, creating long-term growth, and developing marketing strategies and plans.[2] Marketing may be defined in several ways, depending......

Words: 270 - Pages: 2

Premium Essay

Marketing

...Omar Rochell Marketing MKT/421 April 7, 2011 Nikki Jackson Introduction Marketing is exposed to someone every day, even when they do not seem realize it. Driving down the roads you see billboards everywhere and that is part of marketing. Logos people were on their shirts and signs in the middle or on the sign of football fields are all part of marketing. Even when a child is marketing themselves to their parents to borrow the car or go to a party they are marketing themselves to their parents in exchange for the car or the party. A set of activities that will benefit both parties’ objectives is my own personal definition of marketing. This paper will be defining marketing in different perspectives. Discussing the importance of marketing in a organizational success will also be discussed with examples included from different organizations. As an organization it is important to know what marketing is and how to establish success. What is Marketing “Marketing is defined as the activity, set of institutions, and processes for creating, communicating, delivering, and exchanging offerings that will have value for customers, clients, partners, and society at large.”(American Marketing Association, 2011) Marketing is a process that helps links the consumer, customer, and public to information that will help identify and market opportunities. Marketing research will generate, and evaluate different types of market actions, monitor marketing performance, and help......

Words: 1088 - Pages: 5

Premium Essay

Marketing

...How does Marketing affect the Global Economy Introduction: Nowadays, the development of global economy is closely related to the Marketing which involves some professional behaviour to sell or promote the goods. There are no possibilities to push the economic growth without the strategies of the Marketing, on the other hand, the Marketing cannot be separated from the global economy. During the financial crisis, the amounts of global transaction declined keeping company with the economic recession. In this case, it illustrates directly the interaction between the Marketing and the global economy. Not only does the Marketing play a fundamental role in the development of the micro companies’ economy, it is also irreplaceable for the progress of the society and the prosperity of the macro economy. However, it is hard to maintain the favourable condition between the Marketing and the global economy always. This essay is intended to explain what Marketing is and the affection to the global economy. Main body: Part 1: The conception and the meaning of the Marketing and the global economy A: The Marketing Philip Kotler once elaborated that Marketing is a social and managerial process by which individuals and groups obtain what they need and want through creating and exchanging products and value with other (1991). However, it is difficult to get an accurate principle of Marketing because of various interpretations from different researchers. To give some examples, referring......

Words: 1069 - Pages: 5

Premium Essay

Marketing

...Marketing is an expansive area of expertise that encompasses many different areas, skills and job descriptions. According to Merriam-Webster, broken down to its basic form, marketing is defined as: “The activities involved in making people aware of a company’s products and making sure that the products are available to be bought.” Working in a marketing position involves showcasing a company in a positive light, showing why customers should purchase products and drawing in a targeted audience to consider goods and services. But what does a marketer do? Unfortunately there isn’t one set job description for everyone in this position. But we connected with marketing pros to give you a sneak peek at three common types of marketing. Taking a closer look at these options will help you determine if this field is right for you. 1. Digital marketing Digital marketing is just what it sounds like: marketing that’s gone digital! This type of marketing utilizes the internet and all things technology to get the word out about products, services or companies. Digital marketing has a slew of benefits, according to Don Crow, CEO of Verge Pipe Media. He says two of the most obvious advantages are scale and cost. “Considering 70 percent of all phones today are smartphones, it's increasingly important that brands and organizations think about how to connect with consumers on this increasingly important digital device,” Crow explains. There are many jobs that fall under the......

Words: 864 - Pages: 4

Premium Essay

Marketing

...BTEC LEVEL 3 BUSINESS P1-Describe how marketing techniques are used to market products in two organizations Introduction In this task (P1) I will describe and explain how different marketing techniques are used to market products in two different organizations. The first one being Cotswold wildlife park and the second organization being Tesco. Using these two organizations I will describe the marketing techniques that they used to market products. Marketing 1) Marketing is the action, set of institutions, and processes for creating, communicating, delivering and exchanging offerings that have value for customers, clients, partners and the society at large. http://www.ama.org/AboutAMA/Pages/Definition-of-Marketing.aspx 2) Marketing is the social process by which individuals and groups obtain what they need and want through creating and exchanging products and values with others. http://www.marketingteacher.com/what-is-marketing/ 3) Marketing is traditionally the means by which an organization communicates to, connects with, and engages its target audience to convey the value of and ultimately sell its products and services. http://heidicohen.com/marketing-definition/ From the first definition of marketing, what I understand is that marketing is a process or activity that takes place by interacting directly to the customer or client. It is doing actions that will benefit the customer as well as the......

Words: 2001 - Pages: 9

Premium Essay

Marketing

...chapter 1 Marketing’s Role in the Global Economy When You Finish This Chapter, You Should 1. Know what marketing is and why you should learn about it. 2. Understand the difference between micro-marketing and macro-marketing. 3. Know why and how macromarketing systems develop. 4. Understand why marketing is crucial to economic development and our global economy. 5. Know why marketing special— ists—including middlemen and — facilitators—develop. 6. Know the marketing functions and who performs them. 7. Understand the important new terms (shown in red). www.mhhe. When it’s time to roll out of bed in the morning, does your General Electric alarm wake you with a buzzer—or by playing your favorite radio station? Is the station playing rock, classical, or country music—or perhaps a Red Cross ad asking you to contribute blood? Will you slip into your Levi’s jeans, your shirt from L. L. Bean, and your Reeboks, or does the day call for your Brooks Brothers interviewing suit? Will breakfast be Lender’s Bagels with cream cheese or Kellogg’s Frosted Flakes—made with grain from America’s heartland—or some extra large eggs and Oscar Mayer bacon cooked in a Panasonic microwave oven imported from Japan? Will you drink decaffeinated Maxwell House coffee—grown in Colombia—or some Tang instant juice? Will you eat at home or is this a day to meet a friend at the Marriott-run cafeteria—where you’ll pay someone else to serve your breakfast? After breakfast, will you head off to......

Words: 14069 - Pages: 57

Knives, Swords & Blades | sm31592413 | Bear Making, Repair