Free Essay

Mobilizimi I Qendrave Te Trajnimit Per Kujdesin E Qenve Te Rruges.

In: Other Topics

Submitted By klestihako
Words 1007
Pages 5
Tema: Mobilizimi i qendrave te trajnimit per kujdesin e qenve te rruges.

Pema e Problemit

Largim te turistave.
Largim te turistave.
Polemika te shumta per zonat turistike.
Polemika te shumta per zonat turistike.
Rrezik per shendetin public.
Rrezik per shendetin public.
Perhapja e semundjeve invektive tek njerezit.
Perhapja e semundjeve invektive tek njerezit.
Mospelqimi qe njerezit krijojne ndaj qenve degradon ne dhune ndaj tyre.
Mospelqimi qe njerezit krijojne ndaj qenve degradon ne dhune ndaj tyre.
Irritim nga Banoret e vendit
Irritim nga Banoret e vendit
Shoqeri e pacivilizuar
Shoqeri e pacivilizuar
Mosangazhimi I mediave
Mosangazhimi I mediave
Mungesa e fondeve
Mungesa e fondeve
Mungesa e politikave sociale
Mungesa e politikave sociale
Mosangazhimi I qendrave te rehabilitimit per qente.
Mosangazhimi I qendrave te rehabilitimit per qente.
Mos nderhyrja e bashkive ne zonat perkatese.
Mos nderhyrja e bashkive ne zonat perkatese.
Mos sterilizimi I qenve te rruges
Mos sterilizimi I qenve te rruges

Pema e Objektivave

Rritje te turistave ne zonat turistike
Rritje te turistave ne zonat turistike
Rritje e cilesise se shendetit public.
Rritje e cilesise se shendetit public.
Eliminimi I semundjeve infective.
Eliminimi I semundjeve infective.
Shmangja e dhunes ndaj qenve.
Shmangja e dhunes ndaj qenve.
Ulja e shqetesimit per banoret e vendit
Ulja e shqetesimit per banoret e vendit
Civilizimi I shoqerise.
Civilizimi I shoqerise.
Angazhimi I mediave
Angazhimi I mediave
Rritje e fondeve
Rritje e fondeve
Nxitja e politikave sociale.
Nxitja e politikave sociale.
Angazhimi I qendrave te rehabilitimit per qente.
Angazhimi I qendrave te rehabilitimit per qente.
Mos nderhyrja e bashkive ne zonat perkatese.
Mos nderhyrja e bashkive ne zonat perkatese.
Sterilizimi I qenve te rruges
Sterilizimi I qenve te rruges

Strategjia e zgjedhur

Rritje te turistave ne zonat turistike
Rritje te turistave ne zonat turistike
Rritje e cilesise se shendetit public.
Rritje e cilesise se shendetit public.
Eliminimi I semundjeve infective.
Eliminimi I semundjeve infective.
Shmangja e dhunes ndaj qenve.
Shmangja e dhunes ndaj qenve.
Ulja e shqetesimit per banoret e vendit
Ulja e shqetesimit per banoret e vendit
Civilizimi I shoqerise.
Civilizimi I shoqerise.
Angazhimi I mediave
Angazhimi I mediave
Rritje e fondeve
Rritje e fondeve
Nxitja e politikave sociale.
Nxitja e politikave sociale.
Angazhimi I qendrave te rehabilitimit per qente.
Angazhimi I qendrave te rehabilitimit per qente.
Nderhyrja e bashkive ne zonat perkatese.
Nderhyrja e bashkive ne zonat perkatese.
Sterilizimi I qenve te rruges
Sterilizimi I qenve te rruges

Qellimi Kryesor

Identifikimi I Stackeholders

Shoqata per mbrojtjen e mjedisit.
Shoqata per mbrojtjen e mjedisit.

Ministria e Mjedisit.
Ministria e Mjedisit.

Dyqanet e Kafsheve shtepiake.
Dyqanet e Kafsheve shtepiake.

Bashkia e qytetit
Bashkia e qytetit
Qytetaret ne qytetin e Tiranes.
Qytetaret ne qytetin e Tiranes.

Private Publike

Qellimi I Projektit: * Qellimi kyresor ne kete projekt eshte qe me ante te sterilizimit te qenve te rruges te arrihet nje mjedis I paster dhe I sigurte per njerezit nga infeksionet e ndryshme qe bartin keta kafshe duke qene te pakontrolluara.Sterilizimi I tyre do te sjelle nje pakesim te qenve ne rruge dhe kjo gje mundeson nje qytet dhe me te paster dhe banoret do te jene me qete kur te levizin ne rruge duke mso mundur te tremben se mund te kafshohen dhe te marrin ndonje semundje.
Objektivat
* Te krijojme disa qendra rehabilitimi per qente e rrugve ose dhe kafshe te tjera qe lihen rrugve. Ne kete menyre kujdesi I tyre do ishte maksimal si dhe ushqyerja do ishte e mire duke qene se ata nuk do jene vetem ne rruge per te siguruar ushqim. * Te ndergjgjesojme popullin qe qente e rruges jane thjesht disa kafshe pa te zot dhe ne menyre vullnetare te kujdesen per ta duke I rralluar dhe I ndaluar ata qe te mos enden rrugve. * Organizimi I qeverise dhe bashkive perkatese dhe reforma e nje ligji qe e ndalon vrasjen e tyre kafsheve. Me ane te kesaj do te arrihej qe dhe ata te kene te pakten nje menyre mbijetese dhe jo qe te jete zgjidhja e vetme vrasja me arme. * Te behet rrallimi I tyre duke I sterilizuar qe te mos shtohen shume ne menyre qe dhe qendrat e rehabilitimit te mos mbingarkohen nga numri I shumte I tyre.

Aktivitetet * Krijimi I qendrave te rehabilitimit per qente e rruges eshte nje aktivitet kryesor sepse ne kete menyre ata do te ishin me te kontrolluar dhe te vaksinuar dhe do te ishin te shendetshem duke mos lejuar qe njerzit te infektohen nga ndonje kafshim ose te ndonje semundje qe bartin keta kafshe. * Duhet ndegjegjesuar populli me ane te mediave ose posterave rruges qe keto kafshe pa te zot nuk jane kafshe te egra por thjesht disa kafshe pa te zot qe kane ngelur rrugve duke mos pasur menyre jetese dhe I vetmi ushqim kryesor eshte ai I mbeturinave. * Negociatat me bashkite e vendeve perkatese qe te mos lejojme vrasjen e tyre me arme duke qene se ata jane krijesa te pafajshme dhe ka shume menyra te tjera qe te mos arrijme tek vrasja. Nje sterilizim I tyre ne menyre qe at ate mos shtoheshin me dhe nje vaksinim I tyre derisa ata te zhduken nga rruget ne menyra ligjore dhe te drejta. * Duke organizuar grupe te ndryshme vullnetaresh si dhe veterineresh te specializuar per ti mbledhur keta kafshe nga rruget duke I sterilizuar dhe duke I mbyllur ne qendra rehabilitimi dhe nxjerrja e tyre ne dyqanet e kafsheve per ti shitur si dhe per te bere adoptimin e tyre per ti rraluar sa me shume nga rruget. Rezultatet e pritura 1. Sterilizimin e me shume se 60% te qenve te rruges ne 3 muajt e pare dhe futja e tyre ne qendra rehabilitimi. 2. Promocioni ne media ne menyre qe njerzit te ndergjgjesohen dhe ne kete menyre te ndihmojne qente ne rruge kur ata I shikojne ne kushte te veshtira. 3. Grupet veterinare qe te zhvillojne kontrolle te vazhdueshme mbi gjendjen shendetesore te qenve. 4. Civilizimin e shoqerise qe keta qen qe dikur ishin ne rruge te adoptohen me cmime te arsyeshme duke mbuluar kostot e kujdesit ndaj tyre dhe gjithashtu te dyja palet te jene te kenaqura.…...

Similar Documents

Free Essay

Kinh Tế Sri Lanka

...1. Hệ thống kinh tế - Kinh tế Sri Lanka theo cơ chế nền kinh tế thị trường - Kinh tế nhiều thành phần: 2. Cơ cấu ngành 1. Cơ cấu ngành: Nông lâm ngư nghiệp: chiếm khoảng 12%, Công nghiệp: chiếm khoảng 28.5% GDP, Dịch vụ: khoảng 59.5% 2. Hiện trạng của một số ngành nội bộ ➢ Nông, lâm, ngư nghiệp: Ngành nông nghiệp chiểm tỉ trọng 12% trong cơ cấu GDP, 25% trong tổng số kim ngạch xuất khẩu và 30% trong nguồn lao động năm 2010. Sản phẩm chủ yếu: gạo, mía đường, ngũ cốc, hạt có dầu, gia vị, rau quả, chè, cao su… Nông nghiệp: Ba cây xuất khẩu chính truyền thống của Sri Lanka là chè, cao su và dừa. Thủy sản : Sri Lanka có tiềm năng đáng kể về thủy sản biển khơi, thủy sản nội địa và thủy sản nuôi trồng Chăn nuôi: Ngành chăn nuôi bao gồm chủ yếu là sữa và gia cầm.Tính đến năm 2009, sản xuất sữa ở địa phương bao gồm 33% nguồn tiêu thụ quốc gia.  ➢ Công nghiệp: Bao gồm bốn lĩnh vực chính: Công nghiệp khai khoáng,Sản xuất (tức là chế biến các sản phẩm nông nghiệp, công nghiệp…),Năng lượng (Điện, khí đốt và nước), Xây dựng Về công nghiệp khai khoáng: Sri Lanka được trời phú với nhiều loại khoáng sản: Đá quý,Dầu thô Về lĩnh vực chế biến: Thực phẩm, đồ uống, và thuốc lá, Dệt may, may mặc, da, hóa chất, dầu khí, cao su, và các sản phẩm nhựa. Về lĩnh vực xây dựng: Ngành công nghiệp xây dựng đã ghi nhận mức tăng trưởng 9,3% cùng với tăng trưởng kinh tế 8% của Sri Lanka trong năm 2010. Về lĩnh vực năng lượng: ➢ Dịch......

Words: 372 - Pages: 2

Free Essay

This Is a Tes

...established that the root of the name is “Storr”, R.E.K. Rigbeye, in his book The Storey’s of Old claims that the suffix “ey[e]”, in the variant of Storey, is equivalent to the Icelandic “ig” and signifies “water”. According to him, “Storr” also denotes large in the sense of vast and rough. Rigbeye’s assumption therefore, is that “Storey” means "dweller by large and rough water". This may be explained by the Norse affility to sea exploration, or the fact that the first Storys settled near the Lake District, and so the name might refer to the habitation which they chose. The earliest Norse settlement of which the first Storys would have been a part, took place in the 9th century north of Carlisle near the Solway Firth. This area then known as Strathclyde, was situated in the northwestern part of England, along the Scottish border. The earliest Storys would have settled on the English side of the border, most likely in the plains along the river Eden. The English or Anglo-Saxon population, among whom the Norse settled, spoke a similar language but pronounced many words in a different way. So, “Storr” among the Norse would have been enunciated as “Styr” in English. One of the earliest mentions of the name is “Styr (Saxon for Stor) who gave the manor of Durham with other places to the Abbot of Lindisfarne in the year 999 A.D.” (Symeonis Dunelmensis, vol I, pp. 150–154.) The forenames Stori and Estori (without surname) are recorded in the Domesday Book of 1066 (Derbyshire), a......

Words: 463 - Pages: 2

Free Essay

Kinh Te Luong

...BÀI TẬP LỚN I. Giải thích cách lựa chọn biến độc lập 1. Sự thay đổi trong tỷ lệ lạm phát có thể ảnh hưởng tới các hoạt động thương mại, trong khi những hoạt động này có thể ảnh hưởng tới cung và cầu tiền và vì thế sẽ ảnh hưởng tới tỷ giá hối đoái. 2. Thay đổi trong lãi suất huy dong tác động đến đầu tư chứng khoán, kéo theo sự thay đổi của cung và cầu tiền. Vì vậy trong bài tập này chúng ta lựa chọn biến độc lập là lãi suất để tìm hiểu liệu nó ảnh hưởng thế nào đến tỷ giá hối đoái. 3. Tài khoản vãng lai (còn gọi là cán cân vãng lai) trong cán cân thanh toán của một quốc gia ghi chép những giao dịch về hàng hóa và dịch vụ giữa người cư trú trong nước với người cư trú ngoài nước. Những giao dịch dẫn tới sự thanh toán của người cư trú trong nước cho người cư trú ngoài nước được ghi vào bên "nợ" (theo truyền thống kế toán sẽ được ghi bằng mực đỏ). Còn những giao dịch dẫn tới sự thanh toán của người cư trú ngoài nước cho người cư trú trong nước được ghi vào bên "có" (ghi bằng mực đen). Thặng dư tài khoản vãng lai xảy ra khi bên có lớn hơn bên nợ. Baharumshaha và Masih (2005) đã cho thấy mối liên hệ giữa tài khoản vãng lai và tỷ giá hối đoái. Khi đưa thêm nhân tố tài khoản vãng lai vào mô hình xác định tỷ giá hối đoái thì mức độ giải thích của mô hình tăng lên đáng kể. 4. Chuyển giao ròng là các khoản giao dịch đơn phương, thường bao gồm các khoản quà tặng, chuyển tiền tư nhân, các khoản đóng góp của tổ chức kinh tế, các khoản viện trợ, xóa nợ. 5. Dự trữ......

Words: 3375 - Pages: 14

Free Essay

Chien Tranh Tien Te

...CHIẾN TRANH TIỀN TỆ SONG HONGBIN Vũ Hồng Kỳ Vuhongky.273@gmail.com MỤC LỤC Lời giới thiệu Phần 1: Gia tộc Rothschild – Cường quyền duy nhất ở châu Âu 1 3 Phần 2: Cuộc chiến trăm năm giữa ngân hàng Quốc tế và Tổng thống Hoa Kỳ 27 Phần 3: Cục dữ trữ Liên Bang Mỹ: Ngân hàng Trung ương tư hữu Phần 4: Chiến tranh và suy thoái: Mùa bội thu của ngân hàng Quốc tế Phần 5: Chính sách mới của tiền tệ giá rẻ Phần 6: Câu lạc bộ Tinh anh thống trị Thế giới Phần 7: Cuộc chiến tranh cuối cùng của đồng tiền đích thực Phần 8: Chiến tranh tiền tệ - Không tuyên mà chiến Phần 9: Hiểm họa của đồng Đô-la Mỹ và tầm quan trọng của vàng Phần 10: Mưu chuyện lâu dài Phụ lục: Nói về Trung Quốc 59 89 117 143 173 199 237 271 293 LỜI GIỚI THIỆU gay từ nhỏ, chúng ta đã có khái niệm về tiền bạc. Chúng ta hân hoan chờ đón những đồng tiền mừng tuổi mới keng khi năm hết Tết đến. Lớn lên, bước vào con đường mưu sinh, chúng ta mong muốn kiếm được nhiều tiền vì khái niệm tiền bạc nhiều khi gắn liền với sự thành công trong cuộc sống. Tuy nhiên, rất ít người trong chúng ta hiểu được cội nguồn tiền bạc cũng như sự sinh tồn và phát triển của đồng tiền, vì sao những tờ giấy có in hình những con số lại có giá trị đến thế, nhưng cũng với tờ giấy đó, chúng ta gần như không mua được món hàng có giá trị trong giai đoạn khủng hoảng tiền tệ siêu cấp. Phần lớn chúng ta thường nghĩ rằng, sự hiện diện của đồng tiền trong cuộc sống là một lẽ đương nhiên như không khí hay nước vậy. Cho đến khi đọc cuốn sách......

Words: 161412 - Pages: 646

Free Essay

Tes Te Tes

...the questions or the answers. i) what is the probability that you will have more than half of the answers correct? [3 marks] ii) What do you think the class “average” number of correct answers will be, if an entire class answers the quiz by guessing ? [2 marks] b) The incomes of senior executive in a large corporation are normally distributed with a standard deviation of RM 1200. A cutback is pending, at which time those who earn less RM 28,000 will be discharged. If such a cut represents 5% of the junior executives, what is the current mean salary of the group of senior executives? [5 marks] Question 2 [30 marks] a) In a test of Shettles method to increase the probability of conceiving a boy. Among 574 women using that method, 525 had baby boys. Assuming that the method has no effect so that boys and girls are equally likely, find the probability of getting at least 525 boys among 574 babies. Justify the types of distribution used in this experiment. Does the result suggest that the Shettles method is effective? Explain. [10 marks] b) If you buy a lottery ticket in 50 lotteries, in each of which your chance of winning a price is 1/100, i) what is the probability that you will......

Words: 668 - Pages: 3

Free Essay

Ego Te Absolvo

...Ego te absolvo. En el confesionario se encontraba, adormecido, casi le resulta insoportable escuchar a aquellas viejas que se quejaban de haber tenido malos pensamientos, de haber comido en exceso, de no haber cumplido sus obligaciones maritales, de esconder restos de un buen postre para ser disfrutado con posterioridad. Escuchó el batir de la puerta. -Una más, pensó, pero la vocecita del otro lado lo sacó de aquel sopor. Con nuevos bríos dijo –Ave María gratía plena, sintió cómo su miembro empezaba a crecer. – Sin Pecado original concebida.- ¿Desde cuándo no te confiesas? inquirió, en tono amenazante. -Desde la semana pasada Padre. -A ver ¿y por qué has dejado pasar tantísimo tiempo? -Tenía otras cosas que hacer Padre. -¿Como cuáles más importantes que agradar a Dios? No contestó. Dime tus pecados. -Los de siempre Padre, desobedecí a mis padres, me he acostado sin rezar, y me he dormido durante la hora Santa, Padre, y en esta ocasión me encuentro en mis días, tengo mi periodo, creo que no podrá ser la misma penitencia de siempre. -Bien, entonces tú decides hija, tres días de silicio o me esperas en la sacristía. -Padre, pero tengo mi periodo, ya se lo dije. –Sí, pero podemos conmutarlo. –Bueno. -Espérame en la sacristía, alzo su mano derecha sobre la cabeza de ella, ego te absolvo a peccatis tuis in nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amén. -Amén. De inmediato terminó las confesiones y se dirigió a la Sacristía, apurado echó llave a la puerta, al fondo estaba ella...

Words: 2595 - Pages: 11

Free Essay

The Tes of

...先说头顶,再一眨眼变成发顶,然后在眉顶、头皮、发际线、眉间、 额头、额顶等词汇中反复切换,那是无法搞清任何问题的。 1.厘清定义:笔直站立、放松站立;穿皮鞋、球鞋、拖鞋;量发 际线、头顶、发顶。其高度差异分别是什么?自测并用笔记下。 2.明确标准:头顶、发顶等受制于发型差异,并不严谨。对合影 照片,严格采用同一标准“外眼角高度”进行比对。其余用于参考。 有了严谨的定义和标准,才具备讨论基础。接着,要意识到你存 在知识盲点:照片中视觉上的高度差,可简称为“视差”,它并不是 真实的高度差异。 用照片忽悠身高的原理 [53] 137 恩佐婚纱的摄影师用图简述了原理, 从照片中韩寒手臂的摆放方 式可知,两人并不在同一个平面上,仰拍而非平视的角度,亦缩小了 视差。这是摄影师为让人物显得更亲密所用的拍摄技巧。此外 4cm 的 视差值也是随口捏造的,行文中还有一个小逻辑问题,不再冗述。 这个知识盲点必须“控制信息”后才能利用,所以寻找潘晓婷与 韩寒其他角度的合影,即可发现问题;用“模糊标准”方法,发现各 种身高分析的逻辑矛盾处,亦可破除。 那正确的计算方法是怎样的呢?比较复杂,仅作简述。 使用射影几何方法分析等高线的示意图 [54] 上图是一个基于射影几何的标准模型,通过照片画出参考平面, 两个竖直的比对物体,其延伸线汇聚于高度方向上的消失点 p(图仅 为示意,实际上 p 往往很远)。再做出水平方向上的消失线 l,与 br 138 和 b 的延长线汇聚于 q 点, 这样参考高度的一个端点 tr 就可以投影到 测量对象的方向上,即图中的 i 点。换句话说,i 与 b 的距离就等于 tr 与 br 之间的距离。在射影几何中分析高度,不能像平面几何那样平 着画等高线。网上绝大部分分析都犯了这样的错误,包括本章描述事 件时所列的不少示意图。 很多人会想当然地认为,既然 i 和 b 之间的距离已知,t 与 b 的 距离就可以通过比例关系求得,其实这还是完全错误的。网上少数正 确的透视就犯了这类计算错误。在射影几何中,这个比例并不相等。 需要生成一组 3×4 的投影矩阵,利用参考高度,求出度量因子,再 将得到的因子代入投影矩阵求出待测对象的高度。[54][55] 对几个月来大搞伪科学分析的“科普团队”来说,科学是他们的 构陷工具与话语权,而不是知识与方法。 通过二维照片求解高度, 绝非易事。 即便懂正确方法, 因分辨率、 人物姿态、镜头畸变等产生的计算误差也很显著,何况大部分人根本 不可能懂。所以只要有人宣称用该正确方法画线计算,由于知识盲点 未除,你依然难以判断对错。那有没有更好的办法呢?当然有。 确认自己无力判断照片中处于不同平面的人的高度差之后, 就能 针对性地避开知识盲点,确立筛选有效材料的标准,将命题纳入你所 掌握的知识范围。例如符合以下所有基本原则的材料: 1.肩并肩或手臂紧靠的正面照,避免大角度拍摄或隔人比对。这 139 样两人就确定在同一平面了,还能弱化因距离产生的镜头畸变误差。 2.只取与男性的合影, 可排除高跟鞋等干扰。 照片至少拍到大腿, 通过比对腰部或膝盖高度,确认双方的鞋高与站姿没有大幅差异。 3.比对者的身高有确定数值(经常出镜有公认身高,或当众承诺 自己的身高),其身高值要与目标接近,减少比对误差。 上述原则构成了充分必要条件,这是对有效材料的最基本要求。 此时依平面几何方法画等高线, 比对像素点数目, 即可大致计算差值。......

Words: 28608 - Pages: 115

Free Essay

Kinh Tế

...MẤY Ý KIẾN VỀ CHỦ TRƯƠNG HỘI NHẬP KINH TẾ QUỐC TẾ CỦA ĐẢNG VÀ NHÀ NƯỚC TS. Phạm Văn Khánh Báo Nhân Dân Đặt vấn đề Chủ trương hội nhập kinh tế quốc tế, thực hành đường lối đối ngoại hòa bình, hữu nghị với các quốc gia, dân tộc trên thế giới đã được Chủ tịch Hồ Chí Minh nêu ra từ khi thành lập Chính phủ Việt Nam Dân chủ Cộng hòa. Trong quá trình lãnh đạo công cuộc đổi mới, Đảng và Nhà nước đã đề ra đường lối mở cửa kinh tế, chuyển nền kinh tế sang kinh tế thị trường và hội nhập kinh tế quốc tế. Có thể nói, tích cực và chủ động hội nhập kinh tế quốc tế là chủ trương lớn của Đảng và Nhà nước ta trong quá trình lãnh đạo sự nghiệp đổi mới đất nước. Thực hiện chủ trương này, sau 20 năm đổi mới, nền kinh tế nước ta đã hội nhập sâu và toàn diện vào nền kinh tế thế giới. Tiếp tục đường lối đối ngoại rộng mở, Văn kiện Đại hội X của Đảng nêu rõ: Chủ động và tích cực hội nhập kinh tế quốc tế theo lộ trình, phù hợp với chiến lược phát triển đất nước từ nay đến năm 2010 và tầm nhìn đến năm 2020. Đẩy mạnh hoạt động kinh tế đối ngoại, hội nhập sâu hơn và đầy đủ hơn với các thể chế kinh tế toàn cầu, khu vực và song phương, lấy phục vụ lợi ích đất nước làm mục tiêu cao nhất. Phát huy vai trò chủ thể và tính năng động của doanh nghiệp thuộc mọi thành phần kinh tế trong hội nhập kinh tế quốc tế. Xúc tiến mạnh thương mại và đầu tư, phát triển thị trường mới, sản phẩm mới và thương hiệu mới. Từ khi Việt Nam chính thức là thành viên Tổ chức Thương mại thế giới (WTO) đã đặt ra nhiều vấn......

Words: 10908 - Pages: 44

Premium Essay

Kinh Tế

... The ELECTRIC POWER ENGINEERING Series The ELECTRIC POWER ENGINEERINGSeries series editor Leo Grigsy series editor Leo Grigsby Published Titles Electromechanical Systems, Electric Machines, and Applied Mechatronics Sergey E. Lyshevski Electrical Energy Systems Mohamed E. El-Hawary Electric Drives Ion Boldea and Syed Nasar Distribution System Modeling and Analysis William H. Kersting Linear Synchronous Motors: Transportation and Automation Systems Jacek Gieras and Jerry Piech Forthcoming Titles Induction Machine Handbook Ion Boldea and Syed Nasar Power System Operations in a Restructured Business Environment Fred I. Denny and David E. Dismukes Power Quality C. Sankaran Distribution System Modeling and Analysis William H. Kersting New Mexico State University Las Cruces, New Mexico CRC Press Boca Raton London New York Washington, D.C. 0812_frame_FM.fm Page iv Tuesday, July 31, 2001 10:49 AM Library of Congress Cataloging-in-Publication Data Kersting, William H. Distribution system modeling and analysis / William H. Kersting p. cm. -- (Electric power engineering series) Includes bibliographical references and index. ISBN 0-8493-0812-7 (alk. paper) 1. Electric power distribution–Mathematical models. I. Title. II. Series. TK3001 .K423 2001 621.31—dc21 2001035681 CIP This book contains information obtained from authentic and highly regarded sources. Reprinted material is quoted with permission, and sources are......

Words: 88409 - Pages: 354

Free Essay

Projekt Nga Transparency International Albania Per Transparencen E Pushtetit Vendor Ne Shqiperi

...Transparenca e Pushtetit Vendor P Ë R M BA J T JA - Projekti “Transparenca e Pushtetit Vendor”  - Rëndësia e transparencës në qeverisje  2 2  4 1. Vlerësimi dhe monitorimi  4 2. Aksesi i informacionit  5 3. Etika dhe integriteti  11 4. Reforma Institucionale  14 - Strategji për promovimin e transparencës 5. Synimi në çështje të caktuara  17 Transparency International Albania Faqe 1 Transparenca e Pushtetit Vendor Projekti “Transparenca e Pushtetit Vendor” “Transparenca e Pushtetit Vendor” është një projekt i Transparency Albania, i financuar nga Agjencia për Mbështetjen e Shoqërisë Civile (AMSHC). International Qëllimet kryesore të këtij projekti janë : Ø Rritja e transparencës së pushtetit vendor ; Ø Stimulimi i qeverisjes së mirë dhe transparences ; Ø Rritja e ndërgjegjësimit të publikut për rëndësinë e transparencës dhe pjesmarrjes në vendimmarrje. Si i tillë, projekti tenton të sjellë një traditë në monitorimin ndërgjegjësimit të pushtetit vendor përbri luftës ndaj korrupsionit. dhe rritjen e Duke patur në fokus qytetarin dhe shërbimet që i ofrohen atij, ky projekt tenton të arrijë një sjellje më transparente të organeve vendore në ofrimin e shërbimit ndaj publikut, dhe rritjen e ndërgjegjësimit të këtij të fundit për mbrojtjen e të drejtave të tij dhe pjesëmarrjes në vendimmarrje. Projekti synon......

Words: 7199 - Pages: 29

Free Essay

Tes Tes Tes

...Judul Makalah/Tugas : CASE 2 - FLOWCHART Hari, Tanggal : Kamis, 10 Maret 2016 Nama Pengajar : Machmudin Eka Prasetya, M.Ak Disclaimer Kasus rencana bisnis yang disajikan dalam makalah ini adalah bersifat fiktif / bukan perusahaan yang sebenarnya, baik dari nama, lokasi usaha, dan seluruh keterangan pendukung. Data-data yang berhubungan dengan perusahaan yang disajikan dalam makalah ini adalah merupakan hasil dari pemikiran anggota kelompok ditambah sekilas survei yang dilakukan anggota kelompok terhadap perusahaan sejenis / mendekati sama bidang usahanya. FLOW CHART SIKLUS PENJUALAN PT SMS 1. Penjualan Secara Langsung (Kas) 2. Penjualan Secara Konsinyasi KETERANGAN FLOWCHART SIKLUS PENDAPATAN PT SMS I. Siklus Pendapatan PT SMS dari Pelanggan yang Melakukan Pembelian Langsung Siklus pendapatan PT SMS dari pelanggan yang melakukan pembelian langsung terdiri dari: 1. Pelanggan melakukan pemesanan dengan cara datang langsung atau memesan melalui media seperti telepon, sms, maupun media sosial. 2. Setelah pemesanan diterima oleh bagian penjualan, pemesanan akan dibuatkan order penjualan 3 rangkap, di mana dokumen asli akan disimpan sebagai bukti pemesanan dan 2 (dua) copy akan diberikan masing-masing ke bagian gudang dan penerimaan kas dan pencatatan. 3. Bagian gudang akan menyiapkan barang sesuai order penjualan, kemudian membuat dokumen pengiriman sebanyak 4 (empat) rangkap di mana dokumen asli akan disimpan sebagai bukti......

Words: 1077 - Pages: 5

Free Essay

Tes Dluuuu

...called the a. Reformation. b. Rebellion. c. Revolution. d. Reconquest. e. Renaissance. Answer: d 5. Which is true? a. Muhammad was born in Mecca in 622. b. Muhammad claimed to be the son of Allah. c. The Hijra marks the beginning of the Islamic calendar. d. Muslims are required to pray six times a day. Answer: c 6. The hadj refers to a. the Islamic calendar. b. a pilgrimage. c. a leader. d. a mosque. Answer: b 7. Jihad is a a. religious sentence. b. priest. c. holy book. d. holy war against sin, in oneself and in the world. Answer: d 8. Muslims must pray a. in a mosque. b. facing west. c. facing Mecca. d. facing a qibla. Answer: c 9. Which is NOT a tenet of Islam? a. daily prayer b. fasting during Ramadan c. the only God is Allah d. Muhammad is the son of God e. almsgiving Answer: d 10. Which is NOT true of the Dome of the Rock? a. It is centrally planned. b. It is the site of Muhammad’s ascent to heaven. c. It is the site of the Sacrifice of Isaac. d. It is the site of Solomon’s Temple. e. It is the site of Christ’s ascension. Answer: e 11. The Dome of the Rock is in a. Jerusalem. b. Mecca. c. Córdoba. d. Damascus. Answer: a 12. Which is NOT an architectural feature of the mosque? a. a sahn b. a qibla c. an imam d. a mihrab e. a minbar Answer: c 13. A mihrab is a. a niche in a qibla wall. ......

Words: 1435 - Pages: 6

Free Essay

Tes Mau Daftar

...elastisitas dilambangkan dengan huruf “E” sedangkan permintaan dilambangkan dengan huruf “d” sehingga koefisien elastisitas permintaan dilambangkan dengan huruf “Ed”.  Perhitungan mencari koefisien elastisitas permintaan dapat anda kuasai dengan baik setelah anda setelah mengetahui definisi dari koefisien elastisitas permintaan itu sendiri, serta memahami konsep elastisitas permintaan mulai dari faktor yang mempengaruhi elastisitas permintaan, jenis-jenis elastisitas permintaan dan sebagainya. Untuk mengawali pembahasan maka perhatikan dan pahami secara baik rumus elastisitas permintaan yang digunakan untuk menghitung koefisien elastisitas permintaan berikut ini:  Atau dengan rumus ke dua, sebagai berikut: Keterangan: Ed = Koefisien Elastisitas Permintaan AQd = Selisih Jumlah barang yang diminta mula-mula dengan jumlah barang yang diminta setelah terjadi perubahan harga (Karena dalam koefisien elastisitas permintaan tidak mengenal angka negatif atau berfifat mutlak maka untuk memudahkan mencari ?Qd dapat dilakukan dengan mengurangi bilangan yang lebih besar dengan bilangan yang lebih kecil) Qd = Jumlah barang atau jasa mula-mula P = Harga barang atau jasa mula-mula ?P = Selisih P mula-mula dengan P baru. Untuk memahami dengan lebih baik mengenai cara menghitung koefisien elastisitas permintaan, Perhatikanlah contoh soal dan pembahasan soal berikut ini: Contoh Soal Perhitungan elastisitas permintaan Pada saat harga jagung Rp500,- per kg jumlah yang diminta 100......

Words: 447 - Pages: 2

Free Essay

Tes Lalalal

...tes ah. 1. Ticketing online (blitz ok) - Blitz --> lebih gampang kalau ada blitz card, bisa beli online dari kost, milih tempat duduk dan gak terikan oleh s/d jam 11 siang. datang ke blitz nge pas waktu tayang jadi bisa langsung nonton. , ni salah satu perusahaan menurut gw yang nerapin IT sampe ke strategic perusahaannya. - xxi --> sudah bisa pilih tempat duduk tapi cuman sampe jam 11 itu juga kalau jam 11 kurang 10 dah gak bisa di beli . software ticketing client sama ticketing di counter bioskop kagak integrasi. tapi iklan pembelian tiketnya wahh banget 2. ticketing di counter (xxi ok) - blitz --> antri nya panjang, ane kalau nonton dadakan di CP pasti antri panjang. counter sekalian jualan makanan. - xxi --> kalau nonton di TA, paling lama antri 2-3 orang kecuali kalau satnight, beuhhh promo buy 1 get 1 free bca bikin antrian sembako. 3. promo ticket (blitz ok) - blitz --> sekarang banyak kerja sama dengan CC, mandiri, permata, telkomsel friday dan cc lainnya. bisa ada promo buy 1 get 1 free - XXI --> semenjak promo BCA cuman bisa sabtu ane dah males ke XXI 4. suasana counter (blitz cozy) - blitz --> lebih enak, sofa nya banyak. Suasana rada gelap, untuk anak muda yang pacaran asik. - xxi --> tempat duduknya dikit, jadi kalau nunggu film kudu muter" mall. Muales banget kalau muter". 5. staff (xxi ok) -blitz --> apa memang pangsa pasarnya untuk anak gaholl dan anak muda, pakaian santai banget. sebenarnya kalau liat di sisi lain, mereka ini pengen...

Words: 650 - Pages: 3

Premium Essay

Rhetoric of the Tao-Te Ching

...Compare/Contrast Essay When utilizing the rhetorical strategy of comparing and contrasting in relationship to literature, a number of pieces of can qualify. In particular, the idea of leadership is arguably one of the most written about topics with regard to comparing and contrasting. Throughout history, it can be argued that the majority of successful societies have been based upon effective divisions of leadership. Accordingly, in their pieces of literature, The Tao-te Ching and The Qualities of the Prince, Lao-tzu and Machiavelli have sought to convey a more complete and concrete understanding of their respective definitions and duties of a ruler (leadership). The theme of political leaders and their intricate relationship with society indeed validate itself within both texts. However, both Lao-tzu and Machiavelli approach this issue from almost entirely opposite positions, though sharing minute similarities. Lao-tzu appears to focus the majority of his attention on letting problems or situations take their course, and consequently good would prevail. On the contrary, Machiavelli advocates the necessity for a successful leader, or prince, to take control of his deeds, and the skills or qualities necessary to maintain power. Since both writers propose a question as to what is in essence the same dilemma, effective leadership, it becomes almost natural literary etiquette to contrast the two in an effort to better understand what qualities a prosperous leader must possess.......

Words: 1499 - Pages: 6

Deutschland sucht den Superstar | One Piece 63 | Boy Erased (2018) 720p Web DL x264 AAC ESubs Downloadhub